Heerenveen - 03-02-2021

 

De gemeente Heerenveen verwijdert de komende tijd 100 fietspaaltjes. Ze staan op plekken waar ze een risico vormen voor fietsers. De verwachting is dat de 100 paaltjes voor de zomer weg zijn. “De gemeente Heerenveen wil een gemeente worden waar je veilig en prettig kan fietsen. Met het oplossen van zulke knelpunten zetten we een belangrijke stap de goede kant op,” aldus wethouder Jaap van Veen.

 

In de afgelopen periode heeft de gemeente Heerenveen in samenwerking met de lokale Fietsersbond in kaart gebracht waar fietspalen staan. Daaruit kwam naar voren dat op bijna 80 plekken in de gemeente 145 fietspalen staan. Hiervan wordt 70% verwijderd. Daar waar het kan, worden fietspaaltjes weggehaald. “Hoe minder paaltjes hoe beter” vindt Kees Mourits van Fietsersbond Fryslân. “Bij ieder paaltje dat wordt verwijderd denk ik, misschien is hierdoor een ernstig ongeluk voorkomen”. Paaltjes die noodzakelijk zijn blijven staan. Bijvoorbeeld op plekken waar door het verwijderen een extra sluiproute voor autoverkeer kan ontstaan. Bij de palen die blijven staan komt een witte ribbelmarkering op het wegdek zodat ze nog beter zichtbaar zijn.

 

Actieplan Fiets

De fietspaaltjes werden geplaatst voor de veiligheid van fietsers of om sluipverkeer te voorkomen. Landelijke praktijk heeft echter aangetoond dat een deel van deze palen juist tot situaties kan leiden waarbij ongelukken ontstaan. De gemeente Heerenveen wil dit voorkomen door die paaltjes te verwijderen die een gevaar kunnen vormen voor fietsers. Dit is onderdeel van het Actieplan Fiets wat verder gaat dan alleen het weghalen van de paaltjes. Van Veen: “We willen het gebruik van de fiets in de gemeente nog meer stimuleren. Veiligheid staat daarbij voor op. Daarnaast is fietsen, helemaal in deze tijd, gezond en goed voor het milieu. Met het Actieplan Fiets maken we fietsen in onze gemeente nog aantrekkelijker en hopen we uiteindelijk fietsgemeente van het Noorden te worden.”

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER naamloos
18-08-2021

Drukwerkactie bij MiddelPunt

LEES MEER schermafbeelding-2021-09-15-om
15-09-2021

Agenda

LEES MEER unknown
15-09-2021

De Grouster RoeiSloep Vereniging (GRSV) doet mee aan de wike.frl

LEES MEER bord-open
15-09-2021

Vernieling na Merke Reduzum

LEES MEER afbeelding-persbericht-rcs
15-09-2021

Rabobanken in Friesland zetten zich in voor het versterken van clubs en verenigingen

LEES MEER afbeelding-voor-website
15-09-2021

Volleybalvereniging AVC’69 doet mee aan week van de sport

LEES MEER dsc00109
15-09-2021

Topkok Geert-Jan Vaartjes opent Grand Café JAN! in Wergea

LEES MEER ferknipt
15-09-2021

Ferknipt: muziek-film-theater spektakel

LEES MEER logo-alzheimer-nederland
15-09-2021

Collecte Alzheimer Nederland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen