Heerenveen - 03-02-2021

 

De gemeente Heerenveen verwijdert de komende tijd 100 fietspaaltjes. Ze staan op plekken waar ze een risico vormen voor fietsers. De verwachting is dat de 100 paaltjes voor de zomer weg zijn. “De gemeente Heerenveen wil een gemeente worden waar je veilig en prettig kan fietsen. Met het oplossen van zulke knelpunten zetten we een belangrijke stap de goede kant op,” aldus wethouder Jaap van Veen.

 

In de afgelopen periode heeft de gemeente Heerenveen in samenwerking met de lokale Fietsersbond in kaart gebracht waar fietspalen staan. Daaruit kwam naar voren dat op bijna 80 plekken in de gemeente 145 fietspalen staan. Hiervan wordt 70% verwijderd. Daar waar het kan, worden fietspaaltjes weggehaald. “Hoe minder paaltjes hoe beter” vindt Kees Mourits van Fietsersbond Fryslân. “Bij ieder paaltje dat wordt verwijderd denk ik, misschien is hierdoor een ernstig ongeluk voorkomen”. Paaltjes die noodzakelijk zijn blijven staan. Bijvoorbeeld op plekken waar door het verwijderen een extra sluiproute voor autoverkeer kan ontstaan. Bij de palen die blijven staan komt een witte ribbelmarkering op het wegdek zodat ze nog beter zichtbaar zijn.

 

Actieplan Fiets

De fietspaaltjes werden geplaatst voor de veiligheid van fietsers of om sluipverkeer te voorkomen. Landelijke praktijk heeft echter aangetoond dat een deel van deze palen juist tot situaties kan leiden waarbij ongelukken ontstaan. De gemeente Heerenveen wil dit voorkomen door die paaltjes te verwijderen die een gevaar kunnen vormen voor fietsers. Dit is onderdeel van het Actieplan Fiets wat verder gaat dan alleen het weghalen van de paaltjes. Van Veen: “We willen het gebruik van de fiets in de gemeente nog meer stimuleren. Veiligheid staat daarbij voor op. Daarnaast is fietsen, helemaal in deze tijd, gezond en goed voor het milieu. Met het Actieplan Fiets maken we fietsen in onze gemeente nog aantrekkelijker en hopen we uiteindelijk fietsgemeente van het Noorden te worden.”

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen