Gemeente Heerenven - 21-05-2021

 

Inwoners van de gemeente Heerenveen met een bijstandsuitkering krijgen vanaf 21 mei een vragenlijst toegestuurd waarop ze kunnen aangeven hoe ze het contact met de gemeente ervaren. Na signalen over negatieve ervaringen besloot de gemeenteraad van Heerenveen begin dit jaar om onderzoek te doen naar de prestaties van de gemeente. Het onderzoek wordt onafhankelijk uitgevoerd door de Rekenkamercommissie en I&O Research.

 

Vragenlijst naar ervaringen

Met het invullen van de vragenlijst (op papier of digitaal) kunnen inwoners laten weten wat zij vinden van het contact met de gemeente over de bijstandsuitkering. De vragen gaan over het contact met de medewerkers, de informatie die verstuurd en meegegeven is en of je als inwoner voldoende geholpen bent door de gemeente. Onder de deelnemers aan deze vragenlijst worden 20 VVV-bonnen van € 20,- verloot.

 

Hulp bij invullen

Hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Steunpunt de Barones, Humanitas en Stichting Houvast staan klaar om iedereen te helpen bij het invullen van de vragenlijst. Telefonisch kan een afspraak worden gemaakt met een van deze instanties.

 

Persoonlijk gesprek

Leden van de Rekenkamercommissie bellen een aantal deelnemers voor een persoonlijk gesprek over zijn of haar ervaring met de gemeente. Op de vragenlijst kunnen deelnemers aangeven of ze gebeld willen worden.

 

Verwerking gegevens

De antwoorden uit de vragenlijsten en de persoonlijke gesprekken staan straks zonder naam in het onderzoeksrapport. Deelnemen aan het onderzoek heeft geen gevolgen voor de bijstandsuitkering die inwoners ontvangen.

 

Meer inzicht in uitvoering Participatiewet

De gemeente start binnenkort ook met een tweede onderzoek. Hierin onderzoekt de gemeente of de terugvorderingen en boetes die inwoners met een bijstandsuitkering sinds 2016 hebben gekregen terecht zijn geweest. De resultaten van beide onderzoeken moeten meer inzicht geven in de uitvoering van het beleid van de Participatiewet.

 

www.heerenveen.nl

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER naamloos
18-08-2021

Drukwerkactie bij MiddelPunt

LEES MEER schermafbeelding-2021-09-15-om
15-09-2021

Agenda

LEES MEER unknown
15-09-2021

De Grouster RoeiSloep Vereniging (GRSV) doet mee aan de wike.frl

LEES MEER bord-open
15-09-2021

Vernieling na Merke Reduzum

LEES MEER afbeelding-persbericht-rcs
15-09-2021

Rabobanken in Friesland zetten zich in voor het versterken van clubs en verenigingen

LEES MEER afbeelding-voor-website
15-09-2021

Volleybalvereniging AVC’69 doet mee aan week van de sport

LEES MEER dsc00109
15-09-2021

Topkok Geert-Jan Vaartjes opent Grand Café JAN! in Wergea

LEES MEER ferknipt
15-09-2021

Ferknipt: muziek-film-theater spektakel

LEES MEER logo-alzheimer-nederland
15-09-2021

Collecte Alzheimer Nederland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen