Heerenveen - 03-02-2021

 

Beste kinderen, jongeren en ouders in onze gemeente,

 

Het is anders, alweer. Het is stil in de schoolgebouwen en druk in de huiskamers.

De scholen zijn dicht, leren en studeren gebeurt thuis. Geen vriendjes en vriendinnetjes om je heen, geen juf of meester die over je schouder meekijkt, geen pauzes buiten op het schoolplein. Je nieuwe schoenen vallen niemand op achter het beeldscherm. Hoe doen we dat allemaal? Kinderen, ouders, juffen, meesters?

Het is anders en duurt ook nog wel even.

 

Voor iedereen een 10

Ik heb bewondering voor jullie. Van mij krijgen alle kinderen een 10. Omdat jullie het zo goed doen. Achter het beeldscherm, schrijven of tekenen in je boekje alleen of samen met mama of papa. Of op de noodopvang met kinderen die je niet kent. Een andere omgeving, weinig vertrouwde gezichten. Het is anders, ook voor de juffen en meesters. Ook zij krijgen een 10. Ze doen het toch maar even. De ervaringen van het voorjaar hebben ze meegenomen. Scholen en opvang hebben het goed georganiseerd. Juffen en meesters hebben contact, iedere dag. Ze helpen, maken er het beste van. Anders, dat wel!

 

Enorme klus

En veel papa’s en mama’s moeten het maar zien te rooien. Werken, lesgeven, aandacht – het gaat niet altijd makkelijk samen. Geen oppas, maar wel naar je werk moeten. Hoe los je dat op? En zelfs als je het allemaal kunt regelen of combineren dan blijft het nog steeds een flinke klus.

Het is weer ‘alles over de kop’, aanpassen en doen. Het is weer anders.

 

Fietsenrekken zijn leeg

Honderden lege fietsenrekken bij de middelbare scholen. Alleen voor een examen of praktijkvak mag je nog op school komen. Geen praatjes in de pauzes, thuis op je kamer achter je beeldscherm is het veel stiller. Geen feestjes, geen avondje uit, hooguit nog wat sporten. Maar jullie klagen amper, doen wat nodig is en maken er het beste van. Letterlijk afstand houden. Wat een veerkracht.

 

Al het mogelijke doen om te kunnen helpen

Ik zie ook de zorgen bij ouders van kinderen die het niet zo makkelijk afgaat alleen en achter een beeldscherm. Daar is oog voor. Scholen, leraren, juffen en meesters doen wat ze kunnen om hierbij te helpen. Ik zie ook de lichtpuntjes! Ouders die andere ouders helpen en bijspringen als het nodig is. Studenten die online bijles geven, buren die klaar staan om op te passen als er gewerkt moet worden, het samenspel tussen kinderopvang en scholen. Ook daar ben ik trots op, het voor elkaar klaar staan.

 

Het valt niet mee

Het is anders en het valt niet mee om niet naar school te kunnen gaan. Voor kinderen niet, voor jongeren, juffen, meesters en de ouders niet. Met zijn allen thuis, het is niet altijd even makkelijk. Maar houd vol. Vraag hulp als het even niet lukt. Praat er met anderen over, deel tips! Heb en houd aandacht voor elkaar. Want er komt een moment dat er weer gespeeld kan worden op de pleinen, de fietsenrekken weer vol staan en iedereen je nieuwe schoenen kan zien. Een luisterend oor of tips delen? Graag! Mail mij gerust: j.zoetendal@heerenveen.nl.

 

 

Jelle Zoetendal,

wethouder gemeente Heerenveen

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER naamloos
18-08-2021

Drukwerkactie bij MiddelPunt

LEES MEER schermafbeelding-2021-09-15-om
15-09-2021

Agenda

LEES MEER unknown
15-09-2021

De Grouster RoeiSloep Vereniging (GRSV) doet mee aan de wike.frl

LEES MEER bord-open
15-09-2021

Vernieling na Merke Reduzum

LEES MEER afbeelding-persbericht-rcs
15-09-2021

Rabobanken in Friesland zetten zich in voor het versterken van clubs en verenigingen

LEES MEER afbeelding-voor-website
15-09-2021

Volleybalvereniging AVC’69 doet mee aan week van de sport

LEES MEER dsc00109
15-09-2021

Topkok Geert-Jan Vaartjes opent Grand Café JAN! in Wergea

LEES MEER ferknipt
15-09-2021

Ferknipt: muziek-film-theater spektakel

LEES MEER logo-alzheimer-nederland
15-09-2021

Collecte Alzheimer Nederland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen