FRIESLAND - 12-06-2020

 

Professionele zeilscholen in Friesland krijgen groen licht vanuit hun veiligheidsregio

27 mei jl. is het officiële bericht binnengekomen van de veiligheidsregio Fryslân. De zeilkampen in Friesland op Zeilschool het Molenhuis, de Veenhoop, Pean en de Kikkert kunnen doorgaan komende zomervakantie. Hoewel deze uitspraak in de lijn der verwachting lag is er toch spraken van opluchting bij deze Friese zeilscholen.

 

Ondersteund door brancheorganisaties HiswaRecron en het Watersport- verbond namen deze zeilscholen gezamenlijk het initiatief om met de veiligheidsregio om tafel te gaan. De jarenlange professionele opstelling en het goed doordachte en volledig opgestelde protocol maakt dat de Veiligheidsregio heeft besloten dat zeilkampen in Friesland doorgaan. Rienk de Jonge van Zeilschool Pean, zegt namens de vier zeilscholen:

“Al sinds onze oprichting zijn we gewend verantwoord en veilig met kinderen om te gaan. Dat betekent ook dat als er een virus op een kamp rondgaat, we snel maatregelen kunnen nemen. Dat betaalt zich nu uit. Gelukkig kunnen we kinderen nu een prettige en leuke zeilvakantie bieden”

 

Jeroen Wolthuis van Zeilschool het Molenhuis en de Kikkert: “Het allerbelangrijkste is nu dat wij onze cursisten weer de leukste en leerzaamste week van het jaar kunnen geven! We hadden er niet aan moeten denken komende zomer, na een vervelende periode voor iedereen, dicht te moeten blijven. Het is mooi te zien hoe een drietal jonge Friese zeilschoolondernemers gezamenlijk is opgetrokken om zich hard te maken voor de sociaal/maatschappelijke belangen die jeugdzeilkampen vervullen.”

 

Voor onze zeilscholen is een virus niets nieuws. Wie met veel kinderen/ jeugd werkt, is bekend met diverse zeer besmettelijke buikgriepvirussen, bijvoorbeeld het Norovirus. Om hier goed mee om te gaan gebruiken de Friese zeilscholen al jaren een infectie- en preventieplan en is het normaal om in goed contact te staan met de plaatselijke GGD.

 

Ouders hebben drie weken vrij in de zomer en kinderen zes weken. Een week met de iPad op de bank is voor niemand leuk. Zeker niet na een lastige tijd en 3 maanden thuisonderwijs. De boekingen stroomden de afgelopen weken al binnen. De zeilscholen verwachten dat hun kampen ook dit jaar weer tot de laatste boot gevuld raken.

 

Voor meer informatie:

Rienk de Jonge | Zeilschool Pean

+316 10381267

rienk@pean.nl

Laatste nieuws

LEES MEER rondje-grou
08-07-2020

Rondje Grou

LEES MEER barteles-diner
07-07-2020

Bartele's Diner geopend

LEES MEER unknown
07-07-2020

Ereronde Boarnster boeren

LEES MEER leo-boermans
07-07-2020

Een spannend eerste gesprek

LEES MEER bouwe
06-07-2020

Het gas er op

LEES MEER img1748-(1)
03-07-2020

Het geheim van de gouden bol

LEES MEER dsc04161
06-07-2020

Hoe groot is de Voetafdruk van jou in Grou?

LEES MEER angus-steak-sandwich
06-07-2020

Frysk Black Angus steak-sandwich

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen