Akkrum - 22-01-2021

 

“Help, ik zoek een huis! Hoe eerder, hoe beter…”
Telefoongesprekken met deze strekking zijn bijna dagelijkse kost op makelaarskantoor Wieb Zandberg.

 

In de huidige woningmarkt zijn nog maar een beperkt aantal woningen beschikbaar en als er al nieuw aanbod is, wordt daar vaak binnen enkele dagen/weken een ‘verkocht’ sticker op geplakt. Er komt minder te koop dan dat eruit gaat en het aanbod droogt snel op. Dit is een beeld dat we bij vrijwel alle makelaars zien. Nog even en we zijn allemaal uitverkocht!

 

Eén van de oorzaken is dat er sprake is van krapte op de woningmarkt. Voor elke beschikbare woning zijn er meerdere kandidaten. Onlangs liet een eigenaar van een leuke vrijstaande woning aan het water een pakketje zien van ca. 20 brieven die daar in de bus waren gedaan. De strekking was helder: ‘indien u wilt verkopen, denk dan eerst eens aan ons.’ Dit zien en horen we steeds vaker. Als woningzoeker heb je het in deze krappe huizenmarkt dus niet makkelijk. Het aanbod is klein en de beschikbare woningen worden in 'no time' verkocht, zelfs vóór ze publiekelijk aangeboden worden.

 

Waar het eerst vooral starters waren die achter het net visten, begint nu ook het middensegment te morren. Mensen die eigenlijk toe zijn aan een leuke, vrijstaande woning vinden deze niet en dus komt hun huidige woning ook niet in de markt. Hierdoor stagneert de doorstroming.

 

Wij signaleren dat veel kopers en verkopers eigenlijk op elkaar aan het wachten zijn. Waar enkele jaren geleden mensen pas op zoek gingen naar een nieuwe woning wanneer hun huidige woning was verkocht, is het nu andersom. Verkopers willen pas verkopen als er een nieuwe woning aangekocht is. Op zich ook logisch, het aanbod is immers beperkt en wat te doen als jouw droomwoning niet te koop komt? Je wilt natuurlijk niet meerdere keren verhuizen of, erger nog, op straat komen te staan.

 

Hoe brengen we de doorstroming in de woningmarkt weer op gang?

Om de doorstroming op gang te brengen en de verkoper te beschermen, kwam collega-makelaar Sierd Moll met het idee om een voorbehoud in de koopovereenkomst op te nemen. Gedacht is aan een clausule met de naam ‘Nieuwe woning verkoper’. Wanneer je als woningverkoper op de (vooraf) afgesproken datum nog geen koopovereenkomst bent aangegaan voor een nieuwe woning, dan kun je de overeenkomst ontbinden, zonder schadevergoeding aan de koper van jouw woning schuldig te zijn.

 

Dus, heeft u plannen voor verkoop van uw woning, maar durft u de stap niet aan omdat het aanbod van geschikte nieuwe woningen te krap is? Dan biedt deze clausule de optie om WEL te verkopen, maar gaat deze overeenkomst alleen door indien u een vervangende woning heeft gekocht.

 

Is uw woning met deze voorwaarde verkocht, dan geeft dit in het algemeen betere kansen. In de huidige markt moeten er immers vaak snel beslissingen worden genomen. Is uw eigen woning al verkocht, dan kunt u sneller spijkers met koppen slaan en heeft u wellicht een streepje voor op mede-geïnteresseerden van de woning.

 

Wanneer iedere makelaar op deze wijze een aantal woningen in zijn portefeuille krijgt, komt de circulatie/doorstroming hopelijk weer op gang.

 

Denkt u er aan uw woning te verkopen of vraagt u zich wel eens af wat uw woning in de huidige markt waard is? Een gratis waardebepaling bij Wieb Zandberg Makelaardij is de eerste stap om uw woning zorgeloos en voor de beste prijs te verkopen.

 

Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken. U kunt hiervoor bellen naar: 0566-650070 of mailen naar: info@wiebzandberg.nl

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-06-12-om
12-06-2024

Help Djoeke Hopen

LEES MEER schermafbeelding-2024-06-11-om
11-06-2024

25 jaar IJsboerderij Boereiis jubileumfeest

LEES MEER foto-156-bibliotheek-akkrum
11-06-2024

Inloopbijeenkomst verhuizing Bibliotheek Akkrum

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp-202412pagina12
11-06-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen