Akkrum - 14-07-2021

 

Inmiddels is het hartje zomer en de Lantearne tuin aan de Dringelstrjitte in Akkrum begint haar vorm te krijgen. Er is een composthoop gebouwd, er zijn twee bijenstallen geplaatst, puin en groen zijn afgevoerd en de bloemperken zijn afgezet en ingezaaid met éénjarige en meerjarige bloemen. 's Avonds wordt de tuin regelmatig beregend en het resultaat mag er zijn. De eerste grassprieten en bloemen komen omhoog.

 

Komende herfst wordt gestart met de bouw van de kapschuur. Het wordt een gedeeltelijk open schuur met een schuin dak waar sedum op groeit. Met dit groendak creëren we een mooie leefomgeving voor planten en dieren. Daarna gaan we aan de slag met het bouwen van de pergola. Deze komt op het terras te staan en laten we begroeien met klimmende bloeiers. Er worden bankjes op diverse plekken in de tuin geplaatst en er zullen een aantal vogelkastjes worden gemaakt voor de vele verschillende vogels die de tuin bezoeken. Het stap aan de Trigreppel wordt aangelegd en in oktober zorgen de jeugdclubs van de Terptsjerke ervoor dat de bloembollen, zoals krokussen en sneeuwklokjes, de grond in gaan. In de wintermaanden zullen zij klimrekken timmeren waarlangs de bloeiende planten kunnen groeien.

 

In het voorjaar van 2022 worden de vaste planten en struiken geplant en wordt de kruidentuin aangelegd. De oude kloostermoppen die we in de tuin hebben gevonden krijgen een plaatsje in de kruidentuin. Tot slot wordt het hekwerk aan de Boeresteeg vervangen. In het hek komt de toegangsdeur tot de tuin. De tuin is dan toegankelijk voor iedereen, voor alle dorpsbewoners van Akkrum en Nes.

 

Inmiddels hebben wij een aantal subsidies toegewezen gekregen om de tuin te realiseren. Dat is geweldig en we gaan door met het zoeken van sponsoren. Misschien wilt u ook ondersteunen? We zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar een zonnewijzer, houten bankjes, een regenton en een waterpomp. Heeft u dit staan en gebruikt u het niet meer? Of wilt u ons deze schenken, wij horen het graag. Doch it foar de mienskip!

 

We kunnen altijd hulp en ideeën gebruiken, dus kom gewoon langs of meld u aan bij Rein Huitema (06-28126146 / info@pgakkrum.nl). Samenwerken in de tuin is ontspannend en een moment voor ontmoeting. U bent van harte welkom!

 

 

Foto: Hans Noppert

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER beleef-winter21middelpunt
13-10-2021

Magazine Beleef Midden Friesland krijgt vervolg

LEES MEER voorbeeldbrochureheerenveen
28-09-2021

De leukste adresjes in de regio Heerenveen!

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER waldemar-brandt-nhw-ko5so5i-un
20-10-2021

Wildexcursie en Wildproeverij bij Pier’s Hiem

LEES MEER image00016
20-10-2021

Hoera! Klaversma Schoenen bestaat 12,5 jaar

LEES MEER klaar-voor-de-start
20-10-2021

Grouster sloeproeiers leveren topprestatie in Amsterdam

LEES MEER whatsapp-image-2021-10-03-at-2
20-10-2021

Sax & Sticks

LEES MEER unknown
20-10-2021

U hoeft toch niet meer leren te fietsen?

LEES MEER certelogo
13-10-2021

Certe open spreekuurlocatie bloedafname in Akkrum

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen