Friesland - 23-06-2021

 

column

Wandelen in de regio

Tekst en foto’s: Berber van Oyen-Peenstra

 

 

Toen de terrassen nog maar net weer open waren, zocht ik voor dochter Mare en mij een niet al te lange wandeling met terras-tussenstop. Al vaker had ik op de website van Staatsbosbeheer de Blokslootpolder gespot, vlakbij Broek/Joure. En op de socials van ‘influencer’ Liefs uit het Noorden las ik al eens over zeil/kampeerplek Rufus aan het Water. Dit leek me de gezochte combinatie en we werden niet teleurgesteld!

 

Ik parkeerde mijn auto aan het einde van het weggetje de Bloksleat. De route van Staatsbosbeheer loopt langs de rand van het noordelijke deel van de polder. Het is een overzichtelijk en mooi natuurgebied, dat omringd wordt door water: onder andere de Langstaartenpoel, de Gudsekop en de Goëngarijpsterpoelen. Wij zagen naast vele bootjes ook de nodige weidevolgels. Op de terugweg liepen we dus langs Rufus aan het Water. Een sfeervolle en fijne plek, waar we op het terras genoten van verse muntthee en plaatcake. Je kunt hier een pontje nemen en dan (linksaf) te voet richting Goingarijp gaan of (rechtsaf) per fiets naar Joure gaan. Wij hielden het overzichtelijk en wandelden voldaan terug naar het startpunt.

 

 

Link naar de wandeling

 

Berber woont met man en twee kinderen in Nes. Vanuit BERBER communicatie adviseert en ondersteunt ze voornamelijk organisaties die actief zijn in de wereld van cultuur, literatuur, taal en onderwijs.

 

 

Columns van Berber

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen