Reduzum/Grou - 10-11-2020

 

Bistedokter

Column

Dierenartspraktijk Reduzum-Grou

door Menno J. Wiersma | menno@bistedokter.nl

 

Op een moment van reflectie zat ik met eega Lia onderweg in de auto te mijmeren. Ik memoreerde dat ik het afgelopen jaar als een rollercoaster had ervaren. Het was een aaneenschakeling van gebeurtenissen geweest waar ik geen of weinig invloed op had gehad. De rode draad daarin is het kwakkelen met de eigen gezondheid, die ruim tien jaar geleden al was begonnen met plotseling een dikke rechterknie.

 

Naast artrose kwam er steeds meer fysiek ongemak bij, waarvan een heftige hartritmestoornis wel de voornaamste beperkende factor was. En terwijl de pandemie ervoor zorgde dat vele sectoren een noodlijdend bestaan tegemoet gingen, leek onze praktijk het alleen maar drukker te krijgen! Dat leverde een ambivalent gevoel op. Want op zich waren we daar uiteraard blij mee, maar het was met alle beperkingen door de coronamaatregelen ook lastig. Bovendien was het moeilijk opvolging voor mij te vinden. Toen dat gelukkig uiteindelijk naar volle tevredenheid wel gelukt was en ik zelf onder het mes was geweest, bleek mijn batterij leeg…

 

Het besluit om in september per direct te stoppen met ‘bistedokterjen’ was heftig. Voor mijzelf, voor Lia én voor de praktijk. Maar uiteindelijk voor iedereen beter. Een enorme ommekeer, maar wel eentje die gaat lukken. Ik laat namelijk met een ‘gerust hart’ een dierenartspraktijk achter die volop in de vaart der diervolkeren verder kan. Wat mijn oom, mijn vader en Lolke Kalsbeek hebben opgebouwd, heb ik met Frank Schuurmans en Eric Havik verder gestalte kunnen geven. Het is aan de huidige generatie om daar weer een eigen invulling aan te geven. Steeds onder de vlag van ons heldere logo: met hart voor dieren, in het hart van Fryslân!

 

Het is ronduit hartverwarmend welk een warme deken de afgelopen weken over ons is gelegd aan medeleven en dankbetuigingen in de vorm van kaarten, brieven, mailtjes, bloemen, lekkernijen en wat al niet meer. En nog steeds komt er dagelijks wat binnen. Dat doet ons onvoorstelbaar goed en stellen we enorm op prijs! En even ter geruststelling: de dagen vliegen om. Er zijn zoveel zaken om eindelijk eens op te pakken; eigenlijk kom ik nog steeds tijd tekort. Wat dat betreft ben ik het roerend eens met de stelregel van die boer uit het Grouster Hôflân, een dag bevat eigenlijk te weinig uren…

 

Dit is de laatste ‘bistedokter’ over de ‘ommekeer’. Volgende maand beloof ik weer een ‘reguliere’ column. Alle verhalen van de afgelopen tijd die Middelpunt of de doarpskranten niet hebben gehaald of jou niet hebben bereikt, staan op de site: www.bistedokter.nl. Daarop is zelfs een vertaling van het interview met Broer Roorda verschenen. Bovendien ben ik tegenwoordig ook op Facebook te vinden onder de naam Menno Bistedokter!

 

Zaken gaan zoals ze gaan, in ‘toeval’ geloof ik net zomin als in voorzienigheid. Lees nu even weer de eerste zinnen van dit verhaal. Het zal je niet verbazen dat onderweg uit de speakers van de auto ineens Danny Vera luidkeels klinkt met zijn wonderschone lied ‘Roller Coaster’. Dat verzin ik toch niet?

 

 

Foto: Een vertrouwd beeld dat voor mij verleden tijd is…

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-04-06-om
09-04-2021

Opnieuw geen feestelijke Opening Watersportseizoen in Grou

LEES MEER ballenbak
09-04-2021

Nieuwe ballenbak bij Kindcentrum

LEES MEER brug-en-gouden-leeuw
06-04-2021

Vernieuwde website terherne.nl

LEES MEER schermafbeelding-2021-04-06-om
06-04-2021

Nieuws van Hercules

LEES MEER schermafbeelding-2021-03-25-om
06-04-2021

Uitdeelacties via Grou 2030

LEES MEER logo-eijgen-finance
15-03-2021

MKB-financieringsoplossingen.nl

LEES MEER schermafbeelding-2021-04-01-om
27-03-2021

Iwan en Johan de Jong rennen tot het uiterste voor KiKa

LEES MEER 20040750
31-03-2021

Tennis: een van de mooiste sporten in coronatijd

LEES MEER lente-zof
30-03-2021

Verrassend veel te doen tijdens Pasen in Zuidoost Friesland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen