Grou - 25-10-2022

 

Column door:

Kees van den Bosch

Adviseur Technische Carrières

Geen leuke klanten of collega’s? Je werk kost je veel energie? Je hebt een manager die je het leven zuur maakt? Je vindt dat je te weinig verdient? Er zijn heel wat redenen om het bijltje erbij neer te gooien. Ontslag nemen lijkt de beste oplossing, maar is dat het ook?

 

Vroeg of laat vraagt iedereen zich weleens af of het niet beter is om ‘gewoon’ ontslag te nemen. De redenen zijn divers: een incompetente manager, irritante collega’s, niet nagekomen beloftes, te veel sleur, te weinig voldoening, te hoge eisen, niet geloven in de bedrijfsstrategie, etc. Ontslag nemen lijkt dan een logische keuze. En het is zeker één van de manieren om een nieuwe start te maken. Maar twijfel je bij je beslissing? Dan kun je misschien ook wel redenen bedenken om toch te blijven en je carrière bij je huidige werkgever een boost te geven?

 

Steeds vaker stellen werkenden vragen bij hun carrière. Mensen zijn tegenwoordig veeleisender en mondiger dan eerder en staan dus ook vaker stil bij hun baan. Daarbij worden repeterende en inhoudsloze taken steeds vaker door robots of artificiële intelligentie uitgevoerd. Tegelijk zijn heel wat mensen ervan overtuigd dat alles beter wordt als je van baan verandert. Geen wonder dat ontslag nemen de enige juiste keuze lijkt. Maar gelukkig veranderen heel wat werknemers, die niet helemaal gelukkig zijn in hun baan, niet van werkgever.

Want wie ontevreden is met zijn werk, zit meestal met vragen. En dus is het een kwestie van antwoorden zoeken. Die vind je simpelweg door oprecht stil te staan bij je werk en jezelf. Hoe doe je dat? Door in 1e instantie vooral jezelf de juiste vragen te stellen. Wat heb je allemaal al bereikt, en wat heb je daaruit geleerd? Waar zie je jezelf over … jaar? Wat vind je leuk aan je baan en wat maakt je gelukkig? Welk werk kost je energie, en welk werk geeft je energie? Ga je bij de buren vinden wat je thuis niet vindt? De beantwoording van je vragen moet vooral eerlijk zijn. Komt het werk dat je écht niet graag doet écht zo vaak voor? Is die manager écht zo slecht? Zijn die collega’s écht zo incompetent? Verdien je werkelijk zo slecht?

 

En natuurlijk, als je volmondig ‘ja’ moet antwoorden op één of meerdere van deze vragen, dan is het tijd om om je heen te gaan kijken. Maar niet alleen is bij de buren het gras altijd groener. Ook is het zo dat wat er ontbreekt of niet optimaal is, vaak als eerste opvalt. Je herkent dit misschien wel, bij jezelf of bij een ander. Het type dat altijd moppert over zijn of haar werk, maar toch al jaren blijft zitten. Of ze veranderen juist wel regelmatig van baan, maar vinden toch ook niet wat ze zochten. Blijkbaar zit er verschil tussen wat ze roepen en voelen. Die wél weten te benoemen wat ze niet goed vinden, maar niet weten wat wél goed is, of wat ze wél bevalt. Ons advies is vrij simpel:

 

‘Weet wat je zoekt, dan zal je vinden wat je zocht!’

 

 

Hebt u vragen of opmerkingen?

058 8330001, De Finnen 10, 9001 XW Grou

www.parttechniek.nl

 

 

Op de foto: team PART Techniek,

van links naar rechts: Sybolt van der Eems, Chris Postma, Iris Mulder, Kees van den Bosch

 

 

Columns van Kees van de Bosch

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Columns

Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER poster-open-dag-definitief
03-04-2024

De dierenartsenpraktijk opent haar deuren voor publiek!

LEES MEER photo-anya-petra-eijer-06752-2
20-04-2024

Even voorstellen

LEES MEER mirjambos
19-04-2024

Erfdienstbaarheid, kwalitatieve verplichting, kettingbeding

LEES MEER kees-parttechniek
18-04-2024

Je nieuwe werk bevalt niet, wat nu?

LEES MEER img5319bvanoyenlr
18-04-2024

Oldeberkoop (6,3 km)

LEES MEER xannevera-wergeabloeit-lores-3
17-04-2024

Bi-cycle of bye-sukkel?

LEES MEER leo-boermans
05-04-2024

De kop erbij en soms een beetje geluk!

LEES MEER img7314
04-04-2024

Laatste Reis

LEES MEER nature-today-foto-velduil
03-04-2024

Velduilen floreren met veel veldmuizen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen