Friesland - 12-01-2021

 

De maand december is alweer voorbij, en de jaarwisseling heeft plaatsgevonden. Voor mij een moment om toch nog even terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het jaar 2021.

 

Het jaar 2020, een jaar om nooit te vergeten

Terwijl ik deze column schrijf, klinkt er op de radiomuziek: "It’s the most wonderful time of the year." Ja, de decembermaand… een maand waarin normaliter veel activiteiten zijn, die menigeen doorbrengt met familie of vrienden. Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, het zijn momenten waarin je fijn met je familie en vrienden kunt zijn. Maar, jeetje, wat was dit jaar anders dan alle andere jaren. Corona heeft veel impact gehad op al onze levens, en zeker ook bij degene die in dit afgelopen jaar hun dierbare zijn verloren.

 

"Het jaar 2020,
een jaar om nooit te vergeten"

 

Gelukkig nieuwjaar!

En dan aan het einde van de maand is het weer oud en nieuw, we hebben het jaar 2020 inmiddels afgesloten en 2021 verwelkomt. Gelukkig nieuwjaar, de beste wensen, een gezegend nieuwjaar. Alle wensen zijn voorbijgekomen, en dan denk ik aan de families die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden tijdens de uitvaart van hun dierbare. Want wat zegt Gelukkig Nieuwjaar voor hen? Kan hun jaar nog gelukkig worden, als we weten dat degene van wie zij gelukkig werden er niet meer is?

 

Gemis

Zo sprak ik laats een mevrouw wiens man kortgeleden is overleden in de leeftijd van 46 jaar. Ze gaf aan dat de decembermaand extra zwaar voelde, omdat ze het idee had dat iedereen leuke activiteiten ging doen met hun gezinnen. Zij voelde haar leeg en alleen. Gelukkig boden haar kinderen aan om de Kerstdagen met elkaar door te brengen (vanzelfsprekend binnen de Coronamaatregelen). Het gaf haar troost en ze prijsde haar gelukkig met haar kinderen. Ook dat is geluk, vertelde ik haar. Ga op dagen als deze herinneringen ophalen aan je dierbare, zodat het voelt dat hij er ook nog een beetje bij is. Zoals vroeger, zal het nooit meer worden, maar hij zit toch in je hart? Laat je hart zingen op dagen als deze. De mevrouw keek me aan, er rolde een traan over haar wang en ze gaf me een knuffel: Dank je zei ze, je bent niet alleen uitvaartverzorger, maar steunt me ook op deze momenten.

 

Ja, en toen werd het 31 december 00:00 uur, het was stil op straat en we gaven elkaar als gezin een dikke knuffel: Gelukkig Nieuwjaar. En dat wens ik jullie allemaal toe, een gelukkig en gezond 2021!

 

 

Een warme groet van Leo Boermans
Heslinga Uitvaartzorg.

 

Kijk gerust eens op www.bvuitvaartzorg.nl voor recensies of overige informatie.


Vragen over wat wel of niet kan bij een uitvaart?

Neem eens contact op met Heslinga Uitvaartzorg,

bereikbaar via 0515 - 85 57 57

of info@bvuitvaartzorg.nl

 

 

Columns Leo Boermans


 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER worst1
06-12-2022

Vrachtwagenchauffeur staat centraal

LEES MEER akkrumgiftcard
01-12-2022

Uniek. Akkrum-Nes heeft haar eigen cadeaukaart

LEES MEER mm-24
30-11-2022

MiddelPunt Magazine 24 - November 2022

LEES MEER Beleef-MF-Winter-22-23
22-11-2022

BELEEF Midden-Friesland Winter 2022-2023

LEES MEER kerstconcert-2022-12-17-a4-met
01-12-2022

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers
10-08-2022

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen