Friesland - 21-10-2020

 

Door de huidige beperkende maatregelen omtrent het organiseren van uitvaarten, vinden de meeste uitvaarten in besloten kring plaats. Dit kan natuurlijk met een paar mensen zijn, echter ook met grote groepen. Besloten wil zeggen: degene die persoonlijk worden uitgenodigd.

 

Een lieve moeder heeft het leven losgelaten

Zo zat ik laatst bij twee mannen om tafel de uitvaart te regelen van hun moeder. Zij was een geliefde vrouw en heeft de leeftijd van bijna 100 jaar mogen bereiken. De mannen vertelden mij dat het sociale kringetje van hun moeder steeds kleiner werd, aangezien zij een hoge leeftijd heeft weten te behalen. De beide zonen wilden dus in familiekring afscheid nemen. Voor hen betekende dat met hun beide gezinnen, 7 mensen in totaal.

 

Hoe mag het afscheid er dan wel uitzien?

Aangezien we met een klein gezelschap zouden zijn, zag de familie het niet zitten om in een ruimte te zitten met een spreker of dominee. Nee, daarvoor was de groep te klein. ‘Hoe zien jullie het afscheid dan wel?’ was mijn vraag? De beide mannen keken mij een en wisten het niet.

 

 

“Afscheid nemen in kleine kring 
kan ook fijn zijn”

 

 

Met elkaar naar de begraafplaats

Zo brak de dag van de uitvaart aan en gingen we, zoals afgesproken, met een klein groepje naar de begraafplaats. Er was verder geen speech voorbereidt, echter ben ik iemand die vaak wel enkele woorden in mijn mond krijg gelegd, die tot steun kunnen zijn voor de familie. Nadat ik enkele woorden had gedeeld bij het graf, nam 1 van de zonen het woord en wilde zijn moeder bedanken. Hij refereerde aan een aantal herinneringen en nadat hij gesproken had, nam zijn dochter het woord om herinneringen over haar oma te delen. Voor de zekerheid had ik een geluidsboxje meegenomen en toen zij haar bepaalde muziek van vroeger wist te herinneren, vroeg ik of het fijn was om die muziek nog eenmaal af te spelen. ‘Kan dat hier?’ vroeg de dochter. ‘Zeker!’ vertelde ik. Met de huidige technieken kunnen we veel en zo lieten we de kist langzaam in het graf dalen, onder de bijpassende muziek van deze lieve, oude mevrouw. Het was een afscheid in kleine kring, die ik met grote dankbaarheid heb uitgevoerd!

 

Heeft u naar aanleiding van deze column vragen, of wilt u weten welke mogelijkheden voor u toepasbaar zijn? Ik ben er graag voor u!

 

 

Warme groet,
Leo Boermans

 

Boermans Uitvaartzorg

06–228 38 213  |  info@boermansuitvaartzorg.nl

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-18-om
18-05-2021

Beleef Midden-Friesland 2021

LEES MEER image
23-06-2021

Metamorfose in de buurt van It Pakhûs

LEES MEER boarne-p1060236-paul-hettinga
22-06-2021

Op weg naar een bruisend centrum in Akkrum

LEES MEER rixt-van-de-horst-nederlands-k
22-06-2021

Grouster amazone is Nederlands Kampioene Para-dressuur

LEES MEER rb-3
22-06-2021

OVERSTAPWEKEN RegioBank groot succes

LEES MEER logowhiteblue
22-06-2021

Gezocht voor Sport in Grou: presentator en webredacteur

LEES MEER image
22-06-2021

Jirnsum werkt aan nieuwe Dorpsvisie 2025

LEES MEER schermafbeelding-2021-06-09-om
09-06-2021

De nieuwe rage om fit en vitaal te blijven ‘Steppen’!

LEES MEER 20210417-115142wendy
09-06-2021

Kinderopvang en activiteiten op Ferdivedaasje Buorkerij Greidesicht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen