Akkrum - 06-01-2021

 

Voor wie het zich nog herinnert, afgelopen maart, tijdens de eerste coronagolf stond verloskundigenpraktijk ‘it Bertehûs’ op de voorpagina van Middelpunt. En daarbij spraken we in het slotwoord gekscherend onze wens uit: “wie weet volgt er over 9 maanden wel een babyboom”. Nu 9 maanden later is het een prachtig moment om terug te geven of er inderdaad meer baby’s geboren worden.

 

 

Halverwege 2020 zijn bij ons het aantal inschrijvingen met gemiddeld 25% toegenomen, dus ja, er zijn in ons werkgebied meer kindjes ‘onderweg’. In januari 2021 zien we de trend in uitgerekende dames ontstaan en deze is tot en met juli nog altijd zichtbaar. Rond de 20 dames gemiddeld per maand uitgerekend tegen een eerdere 15 dames per maand vóór de coronacrisis.

 

Als je teruggaat naar de eerste lockdown in maart en de uitgerekende dames in januari 2021 zien we daarin wel een verband. Het thuiswerken, op elkaar aangewezen zijn, maar ook de zichtbaarheid van je diepste wens maakt misschien wel dat er meer zwangerschappen ontstaan. Dit is natuurlijk maar speculatie, maar ook in Friesland en landelijk is de stijgende ‘babytrend’ zichtbaar.

 

Het leuke is dat we de meest onverwachte aanmeldingen krijgen. Bijvoorbeeld dames die heel vlot weer zwanger zijn na hun vorige kind, oude bekende dames met al grotere kinderen en nu straks weer een kleintje. En er is zelfs, hoe leuk, een 5e kindje onderweg in een groot gezin!

 

Onze wens is in die zin uitgekomen, we zijn blij met alle zwangere dames en ook omdat we met versterking van onze nieuwe collega Maaike onze goede zorg kunnen blijven waarborgen. En collega Brecht zal naar grote waarschijnlijk een van de eerste ‘lockdownbaby’s’ op de wereld zetten: zij verwacht als 1e uitgerekende dame van 2021 haar 2e kindje!

 

 

Anna-Rixt Albertsma, Brecht de Goede, Maaike van der Woude en Marije Mink - Verloskundigen

Verloskundigenpraktijk ‘it Bertehûs’

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER img5672
21-11-2023

Zeer geslaagde themaweek over gezondheid op KBS Sint Radboud

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter
14-11-2023

De nieuwe Beleef is uit!

LEES MEER mp-202324webpagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen