Friesland - 08-09-2021

 

Op zaterdag 11 september zal voor de tweede keer een Friese Elfstedentocht worden gefietst voor Stichting Genetische Hartspierziekte PLN. In deze zogenaamde PLN Elfstedentocht zullen cardiologen, huisartsen, behandelaars en andere sportievelingen 235 kilometer afleggen langs 11 Friese steden, om geld op te halen voor onderzoek naar de erfelijke hartspierziekte PLN.

 

PLN

De PLN-fietstochten worden sinds 2018 jaarlijks gereden om geld op te halen voor onderzoek naar PLN. PLN is een levensbedreigende, erfelijke hartspierziekte die de pompfunctie van het hart verslechtert door een fout in het PLN (phospholamban) gen. Er bestaat nog geen medicijn of effectieve behandeling tegen deze ziekte.

 

Friesland

Vorig jaar werd de fietstocht voor het eerst als Elfstedentocht gefietst. Daarvoor vond deze onder de naam Monstertocht altijd plaats in Noorwegen, een 568 kilometer lange tocht van Trondheim naar Oslo. Door COVID-19 kon die tocht daar niet doorgaan. De fietstocht naar Friesland verplaatsen was een logische beslissing. De ziekte PLN heeft namelijk zijn oorsprong in Friesland en daardoor zijn in de noordelijke provincies nog de meeste dragers van het foute PLN-gen. De Monstertocht in de vorm van een Elfstedentocht beviel vorig jaar zo goed, dat is besloten het dit jaar weer zo te doen.

 

Cardiologen

Een aantal van de cardiologen die dit jaar meerijden, fietste de tocht al eerder. PLN-professor Pieter Doevendans heeft tot nu toe elke PLN-fietstocht meegedaan en fiets dit jaar ook weer mee: "Je voelt je echt fantastisch als je aankomt". Naast cardiologen fietsen ook onderzoekers, een huisarts en andere betrokkenen mee om geld in te zamelen voor Stichting PLN.

 

Het schema van de PLN Elfstedentocht

Om 07:30 vertrekken de fietsers in kleine groepjes vanaf Plein 1455 in Bolsward. Onderweg worden de fietsers aangemoedigd en verzorgd door vrijwilligers van Stichting PLN. Rond 16:30 worden de eerste groepen weer terugverwacht op Plein 1455 in Bolsward. Vanzelfsprekend worden in en rondom de tocht de meest recente coronamaatregelen nageleefd.

 

Meerijden in de Elfstedentocht is nog mogelijk!

Schrijf je in via www.monstertocht.nl of www.plnheart.org

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER posterkerstmarkta3
05-12-2023

Gezellige kerstmarkt en koopavond in Akkrum

LEES MEER popkoor-foto-5b
05-12-2023

Verrassend Herfstconcert Popkoor Akkrum

LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER mp202325pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen