Akkrum-Nes - 18-08-2020

 

Column

Reisadviseur

Sigrid de Vries

 

Snapt u het nog? De kleuren oranje, geel en rood vliegen je om de oren! Ik als reisagent begrijp er zo nu en dan ook niks meer van. Neem nu Kroatië, wij Nederlanders moesten afgelopen week het land halsoverkop verlaten. Het volgende praktijkvoorbeeld geeft aan dat de verwarring dan ook groot is.

 

‘Een rondje vandaag langs onze chalets op een camping in Kroatië…’

De Denen van chalet 1 zijn net aangekomen voor een onbezorgde vakantie van 2 weken. In het naastgelegen chalet 2 zitten de Engelse gasten al vroeg aan een biertje met de Polen maar op gepaste afstand. Chalet nummer 3 daarentegen hebben we vandaag van de camping moeten wegsturen. In opdracht van Minister Blok, want het blijken Nederlanders. Die mogen niet meer meedoen op deze camping en moeten direct naar huis. Gelukkig hebben we dit chalet wel weer last-minute kunnen verhuren aan een Duitse familie. Die wilden graag omboeken van Luxemburg waar Duitsers nu niet meer welkom zijn… maar die mogen weer wel naar Kroatië!

 

Bij chalet nummer 4 hoor ik een verhitte discussie tussen onze Italiaanse gast en de Nederlanders die nu echt direct moeten vertrekken. ‘Vertellen jullie Rutte dat we echt één Europa zijn, hoor ik hem nog zeggen…’ Wordt het daarom niet tijd voor één gezamenlijk Europees reisadvies? Om dit soort toestanden te voorkomen. Dat is duidelijk voor iedereen.

 

Dan toch maar in Nederland blijven? Dat weet ik ook zonet nog niet.

Want het kan straks zomaar zo zijn dat diezelfde Duitse familie nog een weekend naar Friesland komt of dat Belgische stel een week Zeeland boekt. Op Ameland lijkt het in het centrum van Nes wel de Kalverstraat op zaterdagmiddag, zo druk!

 

Waar u ook naar toe gaat, ga wijs op reis! Hou u aan de regels die ter plaatse gelden. Ik ga nu mijn koffer inpakken om zelf te ervaren hoe het nu in het ‘gele’ Griekenland is. Het is er in ieder geval heerlijk rustig en zon-zeker. Ik hou u op de hoogte!

 

Lieve groet,

Sigrid

 

The Travel Club Akkrum-Nes

06-29340220 | sigrid@thetravelclub.nl

www.thetravelclub.nl/sigrid

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen