Nes/Akkrum - 23-03-2021

 

Eén groot Fries feest

 

De realisering van de vakantiehuizen aan het water bij Zeilschool Pean is een echt Fries gebeuren. Van begint tot eind zijn er alleen Friese bedrijven en Friese leveranciers bij betrokken.

 

In de voorbereidingen van de bouw van de waterlodges en het aanleggen van het park waar de vakantiehuizen in staan, hebben de mensen van Pean een principiële keuze gemaakt. In de periode van de aanbestedingen was het onzeker welk effect de coronacrisis zou gaan hebben op de bouwbedrijven in Friesland. Rienk de Jonge van Pean: “We hadden op dat moment de keuze om dit breed uit te zetten of om dit alleen in Friesland te doen. Vanuit diverse invalshoeken bekeken, leek het ons het best om dit in Friesland te houden. Aan de ene kant verlaagt het de CO2 voetafdruk en helpt het de werkgelegenheid in onze provincie. Aan de andere kant kun je makkelijk even bij de leverancier langs om wat te bespreken.

 

Al het tekenwerk, het grondwerk, de funderingswerkzaamheden, het bouwen, de vergunningsaanvragen, noem maar op. Het wordt allemaal uitgevoerd door Friese bedrijven. “Daardoor is het een vrolijke boel op de bouwplaats. Mensen blijken elkaar ook op andere wijze te kennen. Soms is men zelfs familie van elkaar!”, aldus Rienk de Jonge.

 

Waar verschillende talen op een bouwplaats soms voor onveilige situaties zorgen, hoeft Pean-buiten zich geen zorgen te maken. Iedereen kan elkaar goed verstaan want iedereen spreekt Fries.

 

De bouw van de waterlodges nadert de voltooiing. Daarna is er nog een flinke klus voor de aanleg van het park zelf. De boekingen voor de waterlodges lopen goed. De Jonge: “Na uitgebreid onderzoek wisten we dat er in Friesland behoefte was aan kleinschalige verblijfsrecreatie in het hogere segment.” Die behoefte blijkt een understatement. Het loopt storm bij Pean-buiten. En, waar de bouw juist alleen door Friezen wordt gedaan, komen de gasten van Pean-buiten vanuit heel

Nederland maar zijn er ook al aanvragen vanuit het buitenland en zelfs uit andere werelddelen.

 

Voor meer informatie

www.peanbuiten.nl

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER img5672
21-11-2023

Zeer geslaagde themaweek over gezondheid op KBS Sint Radboud

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter
14-11-2023

De nieuwe Beleef is uit!

LEES MEER mp-202324webpagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen