Nes/Akkrum - 23-03-2021

 

Eén groot Fries feest

 

De realisering van de vakantiehuizen aan het water bij Zeilschool Pean is een echt Fries gebeuren. Van begint tot eind zijn er alleen Friese bedrijven en Friese leveranciers bij betrokken.

 

In de voorbereidingen van de bouw van de waterlodges en het aanleggen van het park waar de vakantiehuizen in staan, hebben de mensen van Pean een principiële keuze gemaakt. In de periode van de aanbestedingen was het onzeker welk effect de coronacrisis zou gaan hebben op de bouwbedrijven in Friesland. Rienk de Jonge van Pean: “We hadden op dat moment de keuze om dit breed uit te zetten of om dit alleen in Friesland te doen. Vanuit diverse invalshoeken bekeken, leek het ons het best om dit in Friesland te houden. Aan de ene kant verlaagt het de CO2 voetafdruk en helpt het de werkgelegenheid in onze provincie. Aan de andere kant kun je makkelijk even bij de leverancier langs om wat te bespreken.

 

Al het tekenwerk, het grondwerk, de funderingswerkzaamheden, het bouwen, de vergunningsaanvragen, noem maar op. Het wordt allemaal uitgevoerd door Friese bedrijven. “Daardoor is het een vrolijke boel op de bouwplaats. Mensen blijken elkaar ook op andere wijze te kennen. Soms is men zelfs familie van elkaar!”, aldus Rienk de Jonge.

 

Waar verschillende talen op een bouwplaats soms voor onveilige situaties zorgen, hoeft Pean-buiten zich geen zorgen te maken. Iedereen kan elkaar goed verstaan want iedereen spreekt Fries.

 

De bouw van de waterlodges nadert de voltooiing. Daarna is er nog een flinke klus voor de aanleg van het park zelf. De boekingen voor de waterlodges lopen goed. De Jonge: “Na uitgebreid onderzoek wisten we dat er in Friesland behoefte was aan kleinschalige verblijfsrecreatie in het hogere segment.” Die behoefte blijkt een understatement. Het loopt storm bij Pean-buiten. En, waar de bouw juist alleen door Friezen wordt gedaan, komen de gasten van Pean-buiten vanuit heel

Nederland maar zijn er ook al aanvragen vanuit het buitenland en zelfs uit andere werelddelen.

 

Voor meer informatie

www.peanbuiten.nl

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-04-06-om
09-04-2021

Opnieuw geen feestelijke Opening Watersportseizoen in Grou

LEES MEER ballenbak
09-04-2021

Nieuwe ballenbak bij Kindcentrum

LEES MEER brug-en-gouden-leeuw
06-04-2021

Vernieuwde website terherne.nl

LEES MEER schermafbeelding-2021-04-06-om
06-04-2021

Nieuws van Hercules

LEES MEER schermafbeelding-2021-03-25-om
06-04-2021

Uitdeelacties via Grou 2030

LEES MEER logo-eijgen-finance
15-03-2021

MKB-financieringsoplossingen.nl

LEES MEER schermafbeelding-2021-04-01-om
27-03-2021

Iwan en Johan de Jong rennen tot het uiterste voor KiKa

LEES MEER 20040750
31-03-2021

Tennis: een van de mooiste sporten in coronatijd

LEES MEER lente-zof
30-03-2021

Verrassend veel te doen tijdens Pasen in Zuidoost Friesland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen