FRIESLAND - 27-05-2020

 

Aandacht voor elkaar is juist nu zo belangrijk

Het coronavirus lijkt iets uit te doven. Langzaam komt het gewone dagelijks leven weer op gang. Toch blijven veel kwetsbare ouderen waakzaam. Om besmetting met het coronavirus te voorkomen, zette een aantal cliënten van Thuiszorg Het Friese Land de geplande verpleging en verzorging stop.

 

Maar (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden verliezen deze cliënten niet uit het oog. Want juist in deze tijd is aandacht voor elkaar heel belangrijk. Afzeggen van de thuiszorg uit angst voor besmetting is niet nodig, gaf Thuiszorg Het Friese Land de afgelopen weken aan. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zette de thuiszorgorganisatie een speciaal coronateam in. De verpleegkundigen van dit team reden aparte routes langs cliënten die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. Nu het aantal coronabesmettingen afneemt, wordt de inzet van dit team langzaam afgebouwd.

 

Zorg op afstand

Thuiszorg Het Friese Land doet er alles aan om de zorg door te laten gaan zoals cliënten gewend zijn. Maar uit voorzorg besloot een aantal cliënten toch tijdelijk de geplande verpleging en verzorging stop te zetten. Daarvoor hebben we alle begrip. We bekijken daarom samen met deze cliënten wat er nog wél mogelijk is. Zo bellen we regelmatig om te horen hoe het gaat. Telefonisch geven we tips en adviezen en soms maken we gewoon een gezellig praatje. Want contact houden met de buitenwereld is juist in deze tijd zo belangrijk voor iedereen.

 

Raambezoek

Toch gaat er niets boven ‘huisbezoek’, vindt Aukje Agema, wijkverpleegkundige in Wergea en Warten. Om die reden fietsen zij en haar collega’s regelmatig bij cliënten langs. “We brengen dan een ‘raambezoek’. We zwaaien even of praten kort bij met de cliënt, door het open raam en op afstand. Cliënten waarderen die bezoekjes, de aandacht, ze kijken er vaak echt naar uit.”

 

Emotionele rollercoaster

Gerda Nijholt, wijkverpleegkundige in Aldeboarn en Akkrum-Nes, vult het verhaal van Aukje aan. “Ook geven we meer dan gemiddeld aandacht aan mensen die net thuiskomen uit het ziekenhuis. Het is druk in de ziekenhuizen en patiënten worden veel sneller dan normaal naar huis gestuurd. Soms is iemand een dag na een ingrijpende operatie alweer thuis. Het is niet meer dan logisch dat deze mensen zich onzeker voelen, ze hebben vragen, zitten soms in een emotionele rollercoaster. We fietsen daarom regelmatig langs. Gewoon voor een praatje en om te vragen hoe het gaat. Op die manier zorg verlenen is juist nu ook heel hard nodig.”

 

Meer informatie

Heeft u vragen over thuiszorg en het coronavirus, lees dan ook de informatie op www.thfl.nl of bel met de zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land via 0900-8864.

 

Foto: Verzorgenden en verpleegkundigen van Thuiszorg Het Friese Land rijden regelmatig bij cliënten langs om te horen hoe het gaat.

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-02-17-om
17-02-2021

Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona

LEES MEER image0
17-02-2021

Nieuwe techniek bij Van Slooten Opticiens

LEES MEER logocompleet-2021
17-02-2021

Nieuws van Hercules

LEES MEER jumbo
16-02-2021

Jumbo Grou wordt in volledig nieuw jasje gestoken

LEES MEER schermafbeelding-2021-02-16-om
16-02-2021

Na ziekenhuisopname door COVID-19 eerder naar huis om te herstellen

LEES MEER dedeelen
16-02-2021

Sneeuw- en ijspret op natuurijs

LEES MEER logo-embleem-upgrade-02
16-02-2021

Uitstel Wapendropping wandel-beleeftocht

LEES MEER unknown-1
09-02-2021

Elise Vis geeft waardevolle spullen een nieuw leven

LEES MEER schermafbeelding-2021-02-08-om
08-02-2021

Zuid Friesland On Stage gaat in aangepaste vorm door

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen