Wytgaard - 30-03-2021

 

Niemand wil dat zijn gevoelige gegevens op internet komen. En je gaat ervan uit dat bedrijven er alles aan doen om dit te voorkomen. Maar toch zie je regelmatig dat dit mis gaat. Dit hoor je wel bij grote bedrijven maar bij kleinere bedrijven kan het net zo snel fout gaan. Om ook de kleinere bedrijven een handje te helpen heb ik hierbij 5 simpele tips die je op weg helpen.

 

  1. Zorg voor een goede back-up van de gegevens. Dit lijkt heel logisch maar gaat toch nog te vaak fout. Hierbij moet je letten op de volgende dingen. Maak altijd 3 back-ups op twee verschillende media en met 1 geïsoleerd van het internet. Zorg voor dagelijks of wekelijkse back-ups en natuurlijk controller de back-up of deze goed loopt.
  2. Onderhoud je systeem met niet alleen Windows updates maar ook dat alle andere programma’s die op de computer aanwezig zijn. Hiervoor zijn verschillende tools om dit automatisch te laten doen.
  3. Geef virussen en malware geen kans door een goede virusscanner en firewall te kiezen. Deze moet altijd aan staan en geüpdatet zijn.
  4. Gebruik altijd een gebruikers account voor het dagelijkse werk en zorg dat alleen de gegevens beschikbaar zijn voor de medewerkers die daar mee werken.
  5. Heb je te weinig kennis of tijd om dit goed op te zetten of weet je niet zeker of deze basis tips bij jou goed ingeregeld zijn? Vraag dan altijd om advies om te voorkomen dat je straks toch moest zeggen bij ons waren uw gegevens toch niet veilig.

 

Simpel ICT Beheer helpt ondernemers met simpele uitleg voor het beheer van hun ICT-omgeving. Dit doen we om de wereld een beetje veiliger te maken.

 

Simpel ICT Beheer: eerlijk, deskundig en persoonlijk

 

 

Foto: Mark Swart van Simpel ICT Beheer

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER img0165
23-07-2024

Voorstelling in De Lantearnetún in Akkrum

LEES MEER bieb-aan-huis
23-07-2024

Bibliotheken Mar en Fean bezorgt boeken bij u thuis als naar de Bibliotheek gaan niet mogelijk is

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp-202415a4webpagina08
23-07-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen