Akkrum/Nes - 26-01-2021

 

Column

Leppagreide Yn'e Sinne

Tekst: Tineke Cazemier

 

De bouw van het zonnepark Leppagreide komt steeds een stap dichterbij. Over de plannen, de te nemen hordes in het traject en de voortgang van het zonnepark berichten we maandelijks in deze column “Leppagreide yn’e sinne”.

 

Een initiatief van onderop voor een zonnepark, het is nog een hele klus om het allemaal in rij en gelid te krijgen. Begin oktober is de werkgroep Leppagreide gestart met het aanbestedingstraject voor het ontwerpen, bouwen en gebruiksklaar opleveren van het zonnepark. Het bedrijf HG Zonnepanelen heeft net voor de jaarwisseling de opdracht gekregen. Ze starten met het maken van een definitief ontwerp en de technische detaillering. Zij zijn nu bezig om alle losse eindjes aan elkaar te knopen en een ontwerp voor het zonnepark te maken waar iedereen zich in kan vinden. Gasunie, Waterschap, Rijkswaterstaat en gemeente. Als de definitieve uitwerking er eenmaal ligt, is HG Zonnepanelen ook beoogd bouwer van het park.

 

Hoe verloopt nu zo’n aanbestedingstraject? Aan het woord is Chris Boessenkool, de aanbestedingsdeskundige in de werkgroep Leppagreide: ”Het is vooral een kwestie van heel goed bepalen wat we met de opdracht willen bereiken. Het gaat niet alleen om zonne-energie maar ook om b.v. lokale bedrijven delen van de opdracht te laten uitvoeren waarmee omzet en werkgelegenheid dichtbij gehouden wordt. We hebben gekeken naar welke bedrijven bij Leppagreide zouden passen en op basis van een telefonische ronde hebben we een eerste selectie gemaakt. Uiteindelijk hebben we drie bedrijven gevraagd om offerte uit te brengen en HG zonnepanelen is daar als meest geschikte partij uitgekomen”. Sjak Elsinga, lid van de werkgroep en deskundig op het gebied van zonnepanelen, vult aan: “Naast de prijs, is bepalend geweest in de keuze voor HG dat zij veel ervaring hebben met het plaatsen van zonnepanelen. Ze bouwen mooie systemen, zijn praktisch ingesteld en doen zelf de montage. Voor de onderconstructie, dat is het raamwerk waar de panelen op worden bevestigd, zetten ze het Friese bedrijf ‘Mannen van Staal’ in, een partner die we kennen en die goed werk aflevert”.

 

HG Zonnepanelen is uit de startblokken. Aan Leon van Helden, projectleider voor het project, de vraag wat de inwoners van Akkrum en Nes de komende tijd hiervan gaan merken: “Veel gebeurt op dit moment nog achter de tekentafel. Op locatie doen we wel binnenkort een bodemonderzoek om te bepalen wat de diepte en de vorm van de palen van de onderconstructie moet zijn, zodat we straks een stevig raamwerk hebben waarop we de zonnepanelen kunnen bevestigen”.

 

Tot die tijd liggen de percelen tussen snelweg en spoorlijn met de kadastrale nummers 300, 301, 302 en 303 er nog wat troosteloos bij. Maar hou het in de gaten!

 

 

Columns Leppagreide

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-02-17-om
17-02-2021

Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona

LEES MEER image0
17-02-2021

Nieuwe techniek bij Van Slooten Opticiens

LEES MEER logocompleet-2021
17-02-2021

Nieuws van Hercules

LEES MEER jumbo
16-02-2021

Jumbo Grou wordt in volledig nieuw jasje gestoken

LEES MEER schermafbeelding-2021-02-16-om
16-02-2021

Na ziekenhuisopname door COVID-19 eerder naar huis om te herstellen

LEES MEER dedeelen
16-02-2021

Sneeuw- en ijspret op natuurijs

LEES MEER logo-embleem-upgrade-02
16-02-2021

Uitstel Wapendropping wandel-beleeftocht

LEES MEER unknown-1
09-02-2021

Elise Vis geeft waardevolle spullen een nieuw leven

LEES MEER schermafbeelding-2021-02-08-om
08-02-2021

Zuid Friesland On Stage gaat in aangepaste vorm door

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen