Grou - 09-06-2021

 

De circa 50 dames van handwerkcafé Grou e.o. hebben in de afgelopen maanden weer heel veel dekens, omslagdoeken, voelwarmers, knuffeltjes, zorgenvriendjes, sokken, kinderkleding, babypakketten en fidgets gemaakt.

 

"Afgelopen maart ontvingen we van Stichting vrienden van de thuiszorg Boarnsterhim een grote donatie. Hiervan konden we ontzettend veel mooie garens inkopen. In de tussentijd is er contact gelegd met diverse zorginstellingen in onze regio met de vraag of ze ook donaties wilden ontvangen. Hier werd heel enthousiast op gereageerd en zo konden de dames weer volop aan de slag om de gevraagde spullen te maken. Voor je het weet ligt de opslag weer vol met de mooiste dekens, omslagdoeken, zorgenvriendjes en nog veel meer.

 

Al snel werd de eerste afspraak gemaakt om spullen te komen brengen. Zorgboerderij de Meezinger in Grou was als eerste aan de beurt. Wat werden we enthousiast ontvangen! Alle mensen die op deze dag bij de zorgboerderij aan het werk waren mochten alle spullen bekijken, voelen en er werd al van alles uitgedeeld. Een paar weken later zijn we naar Leppehiem in Akkrum gegaan. Hier hebben we dekens, omslagdoeken, voelwarmers en fidgets gebracht. Voelwarmers en fidgets, zijn friemel/sensorische materialen. Dit kan bij ouderen, dementerenden en kinderen rust brengen. Voelwarmers zijn een soort armwarmers die om je onderarm geschoven worden. Er zitten allemaal verschillende materialen op zoals knopen, strikjes, verschillende soorten garens. Fidgets zijn gehaakt en zijn een soort spiraal waar je oneindig aan kunt friemelen.

 

Donderdag 27 mei togen we met een auto vol spullen naar Nij Dekama in Weidum. Ook hier werden we hartelijk ontvangen en werden de omslagdoeken gelijk bij de bewoners omgehangen, prachtig vonden ze dit. Ook de fidgets en voelwarmers werden uitvoerig bekeken. We ontvingen een mooi boeket bloemen en daarna vervolgden we onze weg naar Palsma Zathe onder de rook van Leeuwarden. Bij dit kleinschalige wooncomplex kwamen we precies op het koffiemoment binnen en werden alle spullen gelijk bekeken. De bewoners en personeel waren onder de indruk van de mooie gemaakte spullen en alles werd goedgekeurd. Na een rondleiding en een kopje koffie kregen we nog een mooie donatie en toen we deze instelling verlieten zagen we dat de kussens al in gebruik waren genomen en de fidgets al gebruikt werden."

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER akkrum-nes-bloeituitreiking-ch
09-07-2024

Uitreiking cheques Bloeiweek

LEES MEER winnaars-fjouwer-fan-grou-2024
09-07-2024

Mooie editie ‘De Fjouwer van Grou’ levert naast sterke verhalen verrassende winnaars op

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp2414pagina08
26-06-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen