Friesland - 28-04-2021

 

De telefoon gaat, ik krijg een ontredderde vrouw aan de lijn: ze heeft net bericht gekregen dat haar neef is overleden. De thuiszorg heeft hem gevonden; waarschijnlijk is hij die nacht heel rustig in zijn slaap gestorven.

 

De neef had geen kinderen, was ongetrouwd en zijn ouders, broers en zussen zijn al eerder overleden. De nicht, die ik nu dus aan de telefoon heb, stond bij de thuiszorg als eerste contactpersoon vermeld. Ze is een beetje in paniek: “Wat moeten we nu? We weten helemaal niets. Niet of er een verzekering is, niet of hij begraven of gecremeerd wilde worden. Hij wilde daar nooit over praten. En waar moeten we dat vinden?”

 

Een klein uur later zit ik met haar en haar broer aan tafel. Ik probeer ze wat gerust te stellen: we beginnen met wat er vandaag in elk geval moet gebeuren en dan gaan we daarna uitzoeken wat er wel en niet bekend is. Nadat we hem gewassen, gekleed en opgebaard hebben, is het al in de middag. Ik stel voor dat zij de dag verder gebruiken om in zijn administratie te zoeken naar een eventuele uitvaartverzekering en naar iets wat er op wijst wat zijn wensen waren voor zijn afscheid.

 

Die avond laat krijg ik een opgelucht telefoontje: er blijkt een kleine uitvaartverzekering te zijn en er staat wat geld op de bank. Dat samen zou voldoende moeten zijn voor de uitvaart. En ze hebben een aantekening gevonden dat hij gecremeerd wilde worden.

 

De volgende morgen zit ik weer met hen aan tafel. Ze weten weliswaar niet wat zijn verdere wensen waren, maar samen proberen we te bedenken wat bij hem past: wel of geen rouwkaart, wel of geen advertentie. Alleen thuis gelegenheid geven om afscheid te nemen en dan verder geen bijeenkomst meer in het crematorium. Of juist wel een korte afscheidsplechtigheid. Al pratend en nadenkend, ontvouwt zich in de dagen daarna hoe het afscheid moet plaatsvinden. Een afscheid wat hem recht doet en wat past binnen het budget dat beschikbaar is.

 

Als ik twee weken na de uitvaart nog even contact opneem met de broer en zus, hoor ik dat ze blij zijn met hoe het uiteindelijk gelopen is. En daar ben ik dan weer blij mee. Maar ik realiseer me ook dat het voor hen veel gemakkelijker zou zijn geweest als hun neef meer op papier had gezet en er een gesprek mogelijk was geweest over zijn wensen voor zijn uitvaart.

 

 

Anne de Jong

 

Wilt u eens praten over uw wensen voor uw afscheid of hebt u vragen over wat er mogelijk is? U kunt altijd een afspraak maken.

Anne de Jong Uitvaartzorg, tel. 0566 – 60 29 22,

www.dejonguitvaartzorg.nl

 

 

Columns Anne de Jong Uitvaartzorg

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen