Grou - 18-03-2021

 

Column

Hypnose Noord

door David Reijntjes

 

 

Heb je angst voor de tandarts? Raak je al in paniek wanneer je alleen maar aan het maken van een afspraak denkt? Je bent niet de enige. Gelukkig is er een mogelijkheid om deze angst de baas te worden.

 

Deze week kwam een jongedame bij mij in de praktijk. Ze had een enorme angst voor de tandarts. Deze angst was ontstaan na een hectische behandeling waarbij een deel van een afgebroken kies verwijderd moest worden. De verdoving werkte niet goed en omdat de tandarts het niet voor elkaar kreeg, moest zij ook nog met spoed naar het ziekenhuis. Daar werd operatief de laatste resten van haar kies weg gehaald.

 

Door deze onprettige ervaring ontstond een verlammende angst voor de tandarts. Ze durfde er niet meer naartoe te gaan. Zelfs niet toen er opnieuw echt iets aan haar gebit moest gebeuren. Bewust wilde ze wel, maar onbewust kwam er steeds zo’n enorme angst naar boven, dat ze haar afspraak annuleerde. Ze was ten einde raad.

 

Toen ze via een advertentie in de krant vernam dat hypnotherapie uitkomst zou kunnen bieden, kwam ze bij mij. Ik luisterde naar haar verhaal en legde haar uit hoe een emotie is opgebouwd. Een ervaring bestaat uit submodaliteiten. Beschouw deze als de bouwstenen van jouw specifieke ervaring. Door die bouwstenen te verplaatsen, ziet het er anders uit en verandert de emotiewaarde die eraan vast zit. Of neem kip-kerriesoep als voorbeeld. Haal je hier de ingrediënten uit zoals de kip en de kerrie, dan heb je gewoon soep, of helemaal niets. Zo werkt het ook met je brein. Door een paar zaken te veranderen, heeft de emotie die gekoppeld is aan een specifieke ervaring geen functie meer, waardoor deze wegvalt. Op die manier zijn we aan de slag gegaan.

 

Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat de cliënte nu op een normale manier kan terugdenken aan haar ervaring bij de tandarts. Dus zonder emotioneel te worden en zonder die verlammende angst. Inmiddels heeft ze een afspraak bij haar tandarts gemaakt en kijkt ze er zelfs met gepast enthousiasme naar uit.

Met toestemming cliënt.

 

 

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je je aangeleerde angst graag willen afleren, neem dan gerust contact met mij op.

 

 

David Reijntjes


Hypnose Noord, Praktijk voor Hypnotherapie

hypnosenoord.nl

+31 (0)648 677 647

info@hypnosenoord.nl

 

 

Foto 1 door Marina Vitale

Foto 2: David Reijntjes

 

 

 

Columns David Reijntjes

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER img-20240327-wa0004
02-04-2024

v.v. Akkrum organiseert het Voetbalfestival

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER mp202407pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen