Grou - 15-09-2020

 

Op 30 augustus 2020 vierden Bertus en Tiny Damhuis - van der Veer hun 60-jarig huwelijksfeest. Daarnaast hebben zij respectievelijk op 8 en 11 augustus hun 84e (Bertus) en 85e (Tiny) verjaardag mogen vieren: dubbel feest dus!

 

Deze bijzondere gebeurtenissen zijn afgelopen zondag, 30 augustus jl, gevierd met hun 3 dochters & partners, 6 kleinkinderen, familie en vrienden. Op raderboot de ‘Frisian Queen’- Nes/Akkrum is een gezellige rondvaart gemaakt over de Friese wateren!

 

Bertus en Tiny hebben elkaar eind jaren 50 ontmoet op een feestje van voetbalclub MKV in hotel-restaurant ‘De Klanderij’ te Leeuwarden.

Na een jaar wonen op een bovenwoning aan de Snekerkade 5a/ Lange­markststraat in Leeuwarden zijn ze in 1964 verhuist naar Wytgaard. Hier hebben ze met veel plezier meer dan 25 jaar gewoond. Dat zij zeer actief en betrokken waren bij het dorpsleven blijkt wel uit de volgende mooie opsomming: Tiny heeft o.a. meer dan 25 jaar in het RK-kerkkoor ‘St Caecilia’ gezongen en volleybalde daarnaast graag. Bertus heeft met enkele dorpsgenoten in 1968 de jeugdclub opgericht, een fantastische voorziening toen voor de jeugd van Wijtgaard. Daarna was hij actief als voorzitter van het bestuur Dorpsbelang Wijtgaard. In diezelfde tijd startte hij ook met mede-voetballiefhebbers 1 voetbalclub voor 3 dorpen: WWS - Wirdum, Wijtgaard & Swichum- en was daar jaren trainer. In 1983 werd na jaren intensieve inzet van Stichting Dorpshuis Wijtgaard, waar Bertus een enthousiaste en bevlogen voorzitter van was, een prachtig dorpscentrum: ‘De Twirre’ geopend, wat een verrijking voor het dorp!

 

Bertus begon zijn loopbaan als loketbeambte bij de PTT bij het welbekende Postkantoor aan de Tweebaksmarkt te Leeuwarden, werd later arbeidsanalist en vervolgens adjunct-directeur postkantoor Heerenveen. Tiny was lang bij de PTT werkzaam als kantinemedewerkster. In 1992 konden zij beide van hun pensioen en zo ook van hun kleinkinderen gaan genieten. Organiseren, sporten, mensen ontmoeten en een feestje op zijn tijd zijn een rode draad in hun beider bestaan geweest. Tiny deed tot voor kort nog wekelijks aan aqua joggen.

 

Sinds 1987 wonen ze samen zelfstandig, in wisselende gezondheid, maar zeker met veel plezier in Grou!

 

Foto Rob Zwager

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER frits-002
28-02-2023

Frits koopcentrum stopt en een stukje Friesland verdwijnt

LEES MEER img-8578
28-02-2023

Passion in Akkrum

LEES MEER beleefzomer23
21-02-2023

Vijfde uitgave inspiratiemagazine Beleef Midden-Friesland

LEES MEER gcw-in-aanbouw-31-jan-2023
18-02-2023

Eerste Steen Gezondheidscentrum Wergea

LEES MEER mp230612
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen