Akkrum/Nes - 16-06-2021

 

Column

Leppagreide Yn'e Sinne

Tekst: Tineke Cazemier

 

De bouw van het zonnepark Leppagreide komt steeds een stap dichterbij. Over de plannen, de te nemen hordes in het traject en de voortgang van het zonnepark berichten we maandelijks in deze column “Leppagreide yn’e sinne”.

 

De percelen tussen de spoorlijn en de A32 zijn nog steeds groene en zompige stroken grasland. In de oorspronkelijke planning hadden op deze plek al strakke rijen met zonnepanelen moeten verrijzen. De opleveringsdatum was, in het meest optimistische scenario, juni 2021.

 

Onderweg in het proces naar realisatie kom je soms obstakels tegen. Voor het zonnepark Leppagreide is dat niet anders. In de werkgroep Leppagreide zitten creatieve mensen met kennis van zaken en gelukkig de nodige energie. Om alle hordes te nemen wordt samengewerkt met heel veel partijen. Ook deze partijen leveren veel denk- en organisatiekracht om ervoor te zorgen dat het park er uiteindelijk komt en straks functioneert. Zonder compleet te zijn een overzicht: voor Rijkswaterstaat zijn een omgevings- en relatiemanager, vergunningverleners en een vastgoedcoördinator aan het werk voor het project, bij de Gasunie zijn dat de gebiedsbeheerder, een specialist kathodische bescherming en een werkvoorbereider tracébeheer. Bij de provincie Fryslân zijn voor de beoordeling van het plan beleidsadviseurs op het gebied van het ruimtelijke ordening en ecologie aan het werk gegaan, ook een duurzaamheidscoördinator en een vaarwegbeheerder kennen het plan en geven advies. Bij de gemeente Heerenveen trekken beleidsmedewerkers duurzaamheid, openbare ruimte en biodiversiteit, vergunningverleners en een rentmeester aan het project. Het ontwerp heeft ook op tafel gelegen bij Hus en Hiem. Het Wetterskip Fryslân heeft een gebiedscoördinator aan het project toegewezen en er zijn vergunningverleners mee aan de slag gegaan. Prorail heeft een jurist op het project en de voorbereiders van Liander denken mee hoe de energie straks op het net moet komen. En niet te vergeten de bouwers en aannemers, de leveranciers van alle materialen, een bank, de verzekeraar en de beveiligers. Al deze mensen helpen mee om de klus te klaren en obstakels te slechten, zodat er in 2021 een functionerend zonnepark staat.

 

Omdat het nu nog stil is op het bouwterrein is dit de laatste column voor de zomer. De column Leppagreide yn’e sinne gaat het zomerreces in. In de maanden juli en augustus geen column zoals u dat gewend bent, in september pakken we de draad weer op.

 

Met je ogen dicht is alles mogelijk. Juni 2021, een strak patroon van zonnepanelen in de felle voorjaarszon, aangesloten op het elektriciteitsnet en de teller loopt. Even terug naar de realiteit. Op dit moment staan de zonnepanelen nog bij de groothandel op pallets, maar hou het beeld vast, het zonnepark komt er! Tot in september.

 

 

Foto: Zonnepanelen op pallets

 

 

 

Columns Leppagreide

 

 


Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen