Amsterdam - 20-10-2021

 

Na de goede resultaten in de najaarscompetitie van het sloeproeien stond voor de Grouster sloeproeiers zaterdag 9 oktober de Amsterdamse Grachtenrace op het programma

 

‘s Ochtends in alle vroegte trailer met de Wetterfretter achter de bus en door de polder op naar Amsterdam afgezet door een laken van mist. Dit zou later optrekken om plaats te maken voor een mooie zonnige najaarsdag met heerlijke temperatuur, kortom ideaal roeiweertje.

 

Met startnummer 50 was de Wetterfretter midden in het startveld aan de beurt om te starten, met de ervaring van voorgaande jaren werd dit met enige angst bekeken omdat de mogelijkheid van opstopping in de smalle grachten dan op de loer ligt wat weer funest kan zijn voor een goede klassering.

 

Nu is de Grachtenrace in Amsterdam ruim 25,5 km lang en met twee jonge slagroeiers Rinse en Jan op slag was het de vraag hoe zij deze taaie race zouden verteren. Alle angst voor opstopping in de grachten bleek ongegrond en ook Jan en Rinse brachten het er uitstekend vanaf evenals Wiebe die feilloos stuurde! Zo werden De Amstel, het IJ, de Heren- en Leidse gracht met een snelheid tussen 8,5-9 km per uur genomen.

 

Na ruim drie uur hard aan de riemen getrokken te hebben werd de finish naast het Olympisch Stadion bereikt en konden alle roeiers uitgeput genieten van een hersteldrankje. En was het wachten op de prijsuitreiking, want hoe goed het ook gaat je weet nooit wat de concurrentie heeft gedaan natuurlijk.

 

Nu staat de Amsterdamse grachtenrace na de Harlingen-Terschelling race bekend als de grootste en door de afstand en 85 bruggen zwaarste race waar het hele roeiveld zich laat zien, dus concurrentie is er altijd volop uit het gehele land. Gespannen bij de prijsuitreiking bleken de Grouster roeiers de tweede plek na hoofdklasser de Orkaan te hebben veroverd met amper 1 watt verschil (wat neerkomt op slechts 35 seconden) , misschien wel de grootste prestatie uit de geschiedenis van de GRSV na de 5de plek uit 2019 in Amsterdam en in datzelfde jaar de MPM races.

 

Door deze fantastische prestatie kunnen na winst in Zwartsluis, Langweer en de derde plek in Makkum de winst in de FSN najaarscompetitie in de heren 1e klasse de Grouster heren niet meer ontgaan.

 

23 oktober staat het Liwwarder rondje nog op het programma

Ook een grachtenrace en voor iedereen een mooie gelegenheid om eens een wedstrijd te bekijken van dichtbij. De race is vanaf diverse terrassen in de binnenstad goed te volgen. De GRSV zal er met alle drie sloepen van start gaan en hoopt wederom op een mooi resultaat.

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER middelpuntmagazine24november20
29-11-2021

MiddelPunt Magazine 24 - November 2021

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter

Beleef Midden-Friesland Winter 2021-2022

LEES MEER ontdek-bijzondere-adresjes-in-

Ontdek Bijzondere Adresjes in Regio Heerenveen - Winter 2021-2022

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER kmdz-2018-fotograaf-robert-aar
17-11-2021

Tiende editie KRO-NCRV’s Kerst met de zandtovenaar vanuit Heerenveen

LEES MEER schermafbeelding-2021-11-17-om
17-11-2021

Garage Sale Akkrum-Nes

LEES MEER aanzicht-ayttastate
17-11-2021

Nieuwe B&B Ayttastate

LEES MEER brandweer-akkrum-nes-koe
10-11-2021

Brandweervrouw iets voor jou?

LEES MEER middelpuntmagazine23november20
10-11-2021

MiddelPunt Magazine 23 - November 2021

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen