Friesland - 01-09-2021

 

column

Wandelen in de regio

Tekst en foto’s: Berber van Oyen-Peenstra

 

 

In juni nam ik eindelijk eens het pontje naar theeschenkerij Nije Skou, dat ik in de bijna 18 jaar dat ik in Akkrum/Nes woon, nog nooit had genomen. Kortgeleden kwam ik er weer langs, maar nu met de boot die we hadden gehuurd voor een week vaarvakantie. Tijd voor een column over de wandeling die ik eerder maakte vanaf de theeschenkerij!

 

Om het pontje te nemen fietste ik naar het einde van de weg Nije Skou, bij Akkrum. Ik parkeerde ‘m bij de Mellemolen (ook een auto kun je hier prima kwijt). Nadat Froukje van Keimpema – chef pont en theeschenkerij – mij had overgezet, begon ik aan de wandeling. Maar niet nadat zij mij had gevraagd de status van het fietspad te checken. Deze werd opgeknapt, maar was al een tijd onfietsbaar hoorde ze. Dat bleek te kloppen: ik beliep een hobbelig zandpad langs onder meer de Grevensmolen (1859). Maar gelukkig zag ik laatst vanaf het water dat het nu weer een keurig schelpenpad is.

 

De wandeling gaat door de Haskerveenpolder (wat onder Vegelinsoord valt), een van de dertien veenpolders in Fryslân. Naast de twee molens kom je vooral weilanden en boerenerven tegen. Weer terug bij Nije Skou genoot ik op het terrasje van koffie en huisgemaakte appeltaart. In de menukaart staat veel informatie over de historie van de pont en het boerenbedrijf van de Van Keimpema’s. Interessant!

 

Let op: het pontje vaart van 1 april t/m 15 oktober dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur, tarief: € 1,- (zie: nyeskou.nl).

 

 

 

Link naar de wandeling

 

Berber woont met man en twee kinderen in Nes. Vanuit BERBER communicatie adviseert en ondersteunt ze voornamelijk organisaties die actief zijn in de wereld van cultuur, literatuur, taal en onderwijs.

 

 

Columns van Berber

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen