Grou - 13-07-2021

 

De Kringloopwinkel in Grou is 5½ jaar geleden op het nippertje gered van sluiting door overname. Sindsdien is er hard gewerkt door Kringloop Grou aan de visie van de organisatie; om een bijdrage aan een duurzamere wereld te realiseren.

 

Het pand is aangekocht, er is een lift geïnstalleerd, de entree is verplaatst, er zijn toiletten toegevoegd, waaronder een mindervalide toilet, er is ledverlichting opgehangen en de winkel zelf is voorzien van elektrische heaters. Als klap op de vuurpijl zijn er ook nog eens zonnepanelen op het dak geïnstalleerd.

 

Om deze verduurzaming te kunnen realiseren, ontving de kringloop onder andere een aanmerkelijke subsidie van de provincie Fryslân via het Leaderproject Noard-West Fryslân (geld dat bedoeld is voor leefbaarheidsprojecten).

 

De afgelopen 5 jaar mocht Kringloop Grou veel hulp ontvangen. In eerste instantie van de medewerkers die op vrijwillige basis veel werk voor hen hebben verricht.

Maar een kringloopwinkel bestaat bij de gratie van de mensen die hun gebruikte goederen brengen of laten ophalen. Ook deze mensen hebben de afgelopen jaren laten zien dat er behoefte is aan een dergelijke voorziening. En als laatste de klanten die vanuit hun eigen perspectief goederen kopen. Ook deze laatste beide groepen hebben hun steentje bijgedragen aan deze mooie winkel.

 

Renny Ausma, coördinator van de kringloop, geeft aan dat ze niet had durven dromen dat ze zoveel zouden bereiken. “De winkel was helemaal leeg toen we startten, een grote uitdaging”, aldus Ausma. “Maar het is gelukt! Ik ben erg dankbaar dat we dit met z’n allen hebben mogen realiseren.”

 

kringloopgrou.nl

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-18-om
20-07-2021

MiddelPunt Media geeft inspiratie magazine uit

LEES MEER schermafbeelding-2021-08-03-om
03-08-2021

MiddelPunt zoekt bezorgers

LEES MEER turfbok

Varen met de turfbok

LEES MEER 21062850trainer-wilfred-meulma
22-07-2021

Tennistrainer 10 jaar in Akkrum

LEES MEER img0762
21-07-2021

Wethouder op bezoek bij Plaatselijk Belang Akkrum

LEES MEER geannuleerd-shantykoren-akkrum
22-07-2021

Shantydag in Akkrum gaat toch niet door

LEES MEER promobyld-foar-social-media
14-07-2021

Omrop Fryslân komt nei Akkrum/Nes!

LEES MEER foto-30-06-2021-om-1249
14-07-2021

Doe ook mee aan de buurtschouw

LEES MEER zcoc5hmreu6fs1talvwtw
14-07-2021

De Lantearne tuin, een ontmoetingstuin voor het hele dorp

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen