Grou - 01-07-2020

 

“Hierbij verklaar ik dit bijenhotel voor geopend,” zo zei wethouder Bert Wassink van gemeente Leeuwarden woensdag 1 juli bij de BSO van Kinderopvang Friesland. Daar had de wethouder zojuist met Judith, Thijs en Fardau de laatste onderdelen geplaatst in een groot bijenhotel, dat getimmerd is door deze kinderen, samen met vrijwilligers.

 

Dhr. Wassink was aanwezig om uitleg te geven over het nieuwe maaiplan. Grasstroken die niet in gebruik zijn voor sport of recreatie worden vanaf deze zomer ongeveer elke 5 of 6 weken gemaaid. Het maaisel wordt geraapt en afgevoerd. De gemeente wil met deze nieuwe werkwijze de bloei van bermbloemen stimuleren, wat goed is voor bijen, wat weer goed is voor vogels en dus voor de natuur. “Dat zal best wennen zijn, want mijn generatie is opgevoed met strakke gazons,” legde de wethouder uit aan de kinderen, “maar jullie begrijpen het wél, want jullie zorgen al voor de bijen met dit hotel”. Vervolgens deelde de gemeente zakjes biologisch bloemenzaad uit aan alle kinderen en belangstellenden.


Grou2030 werkt sinds vorig jaar samen met gemeente Leeuwarden aan het groener en biodivers maken van Grou. Over een poos moet er een slingerend bijenlint van 6 kilometer liggen door Grou, met op diverse plaatsen bijen- en insectenhotels. Vrijwilliger Sietse Postma had zich gemeld na de oproep in de nieuwsbrief van Pleatslik Belang om met de kinderen te gaan timmeren. Ook Henk en Hinke Volbeda hebben flink bijgedragen.

 

Nog diezelfde middag verhuisde het bijenhotel naar het met bloemenmengsel ingezaaid land tussen tennis- en voetbalvelden.
Nu maar hopen dat er vele generaties bijen van kunnen genieten.

 

Zie voor informatie over Grou2030 www.grou2030.nl

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen