Midden-Friesland - 20-04-2022

 

Met gepaste trots presenteert MiddelPunt Media de zomer 2022 uitgave van het inspiratie-magazine BELEEF Midden-Friesland, speciaal voor inwoners en toeristen van Midden-Friesland. Binnenkort gratis verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven en vanaf heden ook digitaal te bekijken en te downloaden via onze website.
Inmiddels zijn we weer volop aan de gang met ons volgende project: BELEEF HEERENVEEN, hèt inspiratie-magazine voor Heerenveen en omgeving. Mocht u als bedrijf, onderneming, evenement, activiteit, cultuurgebeuren, etc. hierin onder de aandacht willen komen of heeft u tips, mail dan zo spoedig mogelijk naar heerenveen@middel.media

 

Voorwoord BELEEF Midden-Friesland

De zomer van 2022 staat voor de deur. Hopelijk wordt het een heerlijke zomer, waarin we met z’n allen weer zonder beperkingen kunnen genieten van de zomerse activiteiten en evenementen die we de afgelopen twee jaar hebben moeten missen.

 

Maar de corona-periode heeft er ook voor gezorgd dat veel Nederlanders op vakantie gingen in eigen land. Ze hebben ontdekt hoeveel moois Friesland te bieden heeft en zeker Midden-Friesland. Varen, fietsen, wandelen, de prachtige omgeving, de gezellige dorpjes met leuke winkeltjes en restaurantjes en terrasjes.

 

Eén van die gezellige dorpjes is watersportdorp Terherne, ook wel ‘Eiland in de Friese Meren’ genoemd, want als beide bruggen geopend zijn dan is Terherne een eiland. Dit levendige dorp kent een actief verenigingsleven met als centraal punt een prachtig dorpshuis. De ondernemersvereniging DebúT (De bedriuwen út Terherne) heeft een groot ledenbestand met een zeer gevarieerd aanbod van bedrijven. Het dorp staat bekend als een gastvrij dorp waar altijd wel wat te

‘beleven’ valt.

 

Het watersportseizoen werd er traditiegetrouw geopend op Tweede Paasdag.

Alle bedrijven stelden de deuren open voor bezoekers en er werd een prachtig programma vol met activiteiten, muziek en shows samengesteld.

Het watersportdorp Terherne staat bij velen ook bekend als het Kameleondorp. Hier kunnen de kinderen een fantastisch avontuur beleven in de Kameleonboerderij, tijdens de rondvaart of op het eiland.

 

Een ander bruisend dorp in Midden-Friesland is Akkrum. Een levendige watersportplaats met een ideale ligging tussen de grote meren van Friesland. Struin door het gezellige centrum en ontdek bijzondere winkels. Of geniet van een ontbijt, lunch of diner bij cafés en restaurants met een terras aan het water.

 

Het dorp Aldeboarn trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers tijdens de sfeervolle Gondelvaart. Het is één van de grootste culturele evenementen te water in de provincie Friesland. Dit jaarlijkse evenement bestaat sinds 1945. Op 26 augustus 2022 wordt de 75e editie van de Gondelvaart georganiseerd.

 

Breng een bezoek aan Grou, het hart van de watersport. In het bruisende centrum kun je winkelen in de Hoofdstraat of in één van de kleine straatjes waar het dorp bekend om staat. Maar ook ontdek je er gezellige restaurants, cafés en terrasjes. ’s Zomers staat in Grou de zeilsport centraal. Het grootste evenement is ongetwijfeld het jaarlijkse Skûtsjesilen. De eerste wedstrijd van de competitie om het kampioenschap tussen de 14 skûtsjes van de SKS wordt traditioneel in Grou gehouden.

 

De ligging, centraal in het Friese Meren gebied maar ook centraal tussen de Friese steden, zorgt ervoor dat vele dagrecreanten een bezoekje brengen aan de gezellige dorpen in Midden-Friesland. Ze komen met de auto, de boot, fiets (via de fietspont) of te voet. Boot, kano, SUP of fiets huren? Ook dat kan; in de Friese dorpen is geen nee te koop!

 

Colofon

BELEEF Midden-Friesland is ontwikkeld in opdracht van MiddelPunt Media voor de toeristen en inwoners van Midden-Friesland met een oplage van 20.000 exemplaren.

 

REDACTIE

Middelpunt Media

 

VORMGEVING

Hiske Hartmans

 

FOTOGRAFIE

Middelpunt Media, StudioZandstra,

Studio 314 Nienke Bruinsma Fotografie

 

TEKSTEN

Esther de Leeuw, Berber van Oyen

 

ACQUISITIE

Akke Boschma, Lyda Veldstra

 

DRUK

Grafische Groep Van der Eems Heerenveen

 

VERKRIJGBAAR BIJ O.A.

Jumbo Grou, Poiesz Akkrum en alle horeca, hotels in de wijde omgeving en digitaal via onze website.

 

MIDDELPUNT MEDIA

It Patroan 5, 8491 PK Akkrum

redactie@middel.media

middel.media

 

De uitgevers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade als gevolg van geen of onjuiste gegevens in deze uitgave. De uitgevers achten zich slechts gehouden tot verbetering in de eerstvolgende editie.

Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgevers.

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER worst1
06-12-2022

Vrachtwagenchauffeur staat centraal

LEES MEER akkrumgiftcard
01-12-2022

Uniek. Akkrum-Nes heeft haar eigen cadeaukaart

LEES MEER mm-24
30-11-2022

MiddelPunt Magazine 24 - November 2022

LEES MEER Beleef-MF-Winter-22-23
22-11-2022

BELEEF Midden-Friesland Winter 2022-2023

LEES MEER kerstconcert-2022-12-17-a4-met
01-12-2022

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers
10-08-2022

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

Columns

Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER stormmeeuwkokmeeuwtuinakkrumbo
03-12-2022

Unwaarsfûgels (Stormmeeuw)

LEES MEER mirjambos
02-12-2022

Overdrachtsbelasting

LEES MEER 20211003113339
01-12-2022

Jochum

LEES MEER Handen
27-11-2022

Handen

LEES MEER brede-welvaart-overleg
26-11-2022

Licht in zware tijden

LEES MEER img0488bvanoyenlr
25-11-2022

Grou (6 km)

LEES MEER KeesParttechniek
24-11-2022

Het beoordelingsgesprek, hoe overleven we dat eigenlijk?

LEES MEER anne-de-jong
07-11-2022

De kosten van een uitvaart

LEES MEER frisian-funk-foundation
06-11-2022

De grote muzikale vergissing van de emancipatie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen