Friesland - 01-09-2021

 

In juni van dit jaar werd ik gebeld door Trea. Ze vertelde dat haar moeder is overleden op de leeftijd van 89 jaar. Ik maakte een afspraak en ging bij haar langs om samen met Trea de laatste verzorging te doen.

 

Koffiedrinken

Bij het geven van de laatste verzorging, worden de eerste gesprekken gevoerd met de familie. Hierin leer ik de familie beter kennen, en wordt dit een bijzonder moment voor hen. Zo ook bij deze verzorging. Trea geeft aan dat ze de laatste jaren veel bij haar moeder was geweest om koffie te drinken. Er werden niet veel woorden uitgewisseld, maar Trea zag dat haar moeder alleen al van haar aanwezigheid kon genieten.

 

Het afscheid

Tijdens de dagen die volgden, besprak ik met Trea en haar man hoe de uitvaart er uit moest komen te zien. Trea gaf aan dat haar moeder, mede door haar leeftijd, niet veel familie meer had en dat afscheid nemen in een grote zaal geen goed gevoel gaf. Ik vroeg haar hoeveel mensen er zouden kunnen komen, en Trea gaf aan dat zij, haar man, en haar kinderen alleen zouden komen. Daarop stelde ik voor om met elkaar koffie te drinken, op de dag van de uitvaart en dan in het kamertje van haar moeder, rondom de kist. Trea keek mij verbaasd aan, en vroeg of dat kon. Ik legde uit dat dit hetgeen was, wat volgens mij paste bij de familie, dus waarom zou dit niet kunnen. Er verscheen een lach rondom Trea haar gezicht en ze pinkte een traantje weg: “Dit zou mama geweldig hebben gevonden”.

 

Koffiedrinken rondom de kist

En zo kwam het dat we op de dag van de uitvaart rondom de kist zaten met Trea en haar gezin. De koffie werd geschonken door de medewerkers van het zorgcentrum die haar in het laatst van haar leven hadden verzorgd, en ook zij dronken een kopje koffie mee. Dit was weer een waardig afscheid dat paste bij deze familie!

 

In verband met de privacy is de naam ‘Trea’ verzonnen in deze column.

Kijk gerust eens op www.bvuitvaartzorg.nl voor recensies of overige informatie.

 

 

Met een warme groet van Leo Boermans

Tel: 0515- 85 57 57
 
 

 

 

Columns Leo Boermans

 


Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER worst1
06-12-2022

Vrachtwagenchauffeur staat centraal

LEES MEER akkrumgiftcard
01-12-2022

Uniek. Akkrum-Nes heeft haar eigen cadeaukaart

LEES MEER mm-24
30-11-2022

MiddelPunt Magazine 24 - November 2022

LEES MEER Beleef-MF-Winter-22-23
22-11-2022

BELEEF Midden-Friesland Winter 2022-2023

LEES MEER kerstconcert-2022-12-17-a4-met
01-12-2022

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers
10-08-2022

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen