Wergea - 17-06-2020

 

Door een paar klompen bij de voordeur te zetten, heeft burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma, op 17 juni jl. restaurant Oan Tafel in Wergea geopend. Hij is hierbij geassisteerd door Wergeaster en voormalig Tweede Kamerlid Lutz Jacobi en meesterkok Marc van Gulick van landgoed Lauswolt. Een grootse opening zit er voor de eigenaren door het Covid 19-virus niet in, maar dankzij een creatieve actie is de opening van Oan Tafel toch een hele bijzondere avond geworden.

 

Actie

Restaurant Oan Tafel is opgezet door topkok Geert-Jan Vaartjes, gastvrouw Aaltsje de Boer en ondernemer Hylke Tholen, allen ook Wergeaster. De burgemeester prees dat het initiatief voor Oan Tafel een samenwerking van de dorpsbewoners is. Via social media hebben de ondernemers een oproep aan mensen gedaan om iemand op te geven die volgens hen een volledig verzorgd diner verdiende. Uit de vele aanmeldingen is iemand gekozen, die een ultieme avond in het nieuwe restaurant cadeau kreeg. De winnaars zijn opgehaald met een luxe auto, waren als gasten aanwezig bij de opening, waarna een geweldig zesgangenmenu voor hen is gekookt door het team van Oan Tafel, onder leiding van chef Tom Zwerver.

 

Wereldse smaken

Bij de opening is een verrassingsmenu met smaken van over de hele wereld geserveerd, zoals filet Americain van Friese waterbuffel met gerookte buffelyoghurt en op Koreaanse wijze bereide kip in karnemelk. Van paling uit het Pikmeer tot Vietnamese pannenkoekjes, een menu bij Oan Tafel is een culinaire wereldreis. Een selectie van Friese bieren, bijzondere “onkruid” cocktails en unieke frisdranken maken de avond uit compleet.

 

Duurzaam

Bij Oan Tafel wordt gekookt op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten en volgens het ‘no waste’ beginsel. Zo worden bijvoorbeeld de oestersaus en vissaus zelf gemaakt van oesters en makreel uit de Noordzee. Maar ook van iets eenvoudigs als diverse soorten onkruid weten de chefs iets verrassends te maken. Niet alleen van voedsel wordt verspilling tegengegaan, ook in het interieur zie je veel hergebruikte materialen terug.

 

Geert-Jan Vaartjes niet bij opening

Geert-Jan verblijft met zijn gezin in centraal Vietnam, waar hij executive chef van Anantara in Hoi An is. Hij hield tot het laatste moment hoop om op tijd terug te vliegen naar Nederland om bij de opening aanwezig te zijn. Helaas is dit door het coronavirus niet gelukt en zodra de mogelijkheid er is zal hij terug vliegen om chef Tom tijdelijk te ondersteunen in de keuken.

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns


LEES MEER kerstkaartenmmweb
26-10-2020

Stuur deze Kerst persoonlijke kaarten

LEES MEER schermafbeelding-2020-11-25-om
25-11-2020

Wintersporten in eigen land

LEES MEER logo-engelenproject
25-11-2020

Engelenproject in Akkrum/Nes

LEES MEER 201118doaprskeamer-akkrum-open
25-11-2020

Doarpskeamer Akkrum opent kerstwinkeltje

LEES MEER logo-hartstichting
25-11-2020

Opbrengst inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds

LEES MEER 3-goede-doelen-4-november-2020
25-11-2020

Handwerkcafé Grou doneert aan 3 goede doelen

LEES MEER fotografie-jelly-mellema-9480
18-11-2020

Fusie Boermans en Heslinga & de Vries Uitvaartzorg

LEES MEER unknown-1
18-11-2020

Sinterklaasactie De Ynbring

LEES MEER fnp
18-11-2020

FNP wol fûns finansjele problemen sportferieningen en doarpshuzen

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen