Friesland - 27-06-2020

 

Zaterdag 27 juni 2020 om 19:00 uur is Tallship de Wylde Swan weer naar zee gegaan voor een onderwijsreis van 6 weken. Aan boord zijn de helft van de middelbare leerlingen die eigenlijk in april en mei aan boord zouden zijn maar dat niet konden vanwege corona.

 

Twee maanden geleden moest de Wylde Swan vluchten voor de Corona in de Caraïben. De 25 scholieren die toen aan boord waren, voeren noodgedwongen 5 weken de Atlantische oceaan over om zichzelf, de crew en het schip veilig in Nederland te krijgen.

 

Bestemming onbekend

Christophe Meijer van de Wylde Swan: “Waar de reis heen gaat, is nog onbekend. De Europese Corona regels veranderen voortdurend. Het ene land accepteert weken lang op zee niet als quarantaine tijd het andere land weer wel. Op de bijvoorbeeld de Azoren wil men dat iedereen eerst getest wordt. En IJsland stuurt al weken berichten waarin ze de Wylde Swan uitnodigen om te komen zonder enige maatregelen. Maar op zee zijn we veilig dus dát is onze eerste bestemming. Het wordt spannende en leerzame ontdekkingsreis langs Europese corona kusten en eilanden.”

 

Veilig aan boord

Met de helft van de capaciteit is het voor de trainees mogelijk om 1,5 meter aan te houden tot de crew en docenten. De trainees mogen onderling de 1,5 meter

laten varen. Daarnaast geeft Wylde Swan de afgelopen weken haar volledige ventilatie systeem vernieuwd. Op voorhand is er gewerkt met het “veilig aan boord” protocol. Dat hield onder andere in dat iedereen twee weken voor vertrek elke dag de temperatuur opnam en bij klachten direct ging testen. Aan boord zal de gediplomeerde scheepsarts elk kuchje en niesje registreren en elke dag ieders temperatuur noteren.

 

Inhoud

Zoals altijd bij een onderwijs reis van Masterskip, staat de ontwikkeling van de scholieren centraal. Normaal zijn de reizen onder schooltijd.
Meijer: “Omdat een deel van de reis nu in de schoolvakantie plaatsvindt kan ons persoonsvormings-, en socialisatieprogramma nog meer aandacht krijgen. Ook het element sailtraining is op deze reis sterker aanwezig. Trainees nemen wel schoolwerk mee. Want bijna iedereen loopt wel achter op 1, 2 of zelfs nog meer vakken. Die achterstanden worden ruimschoots ingelopen bij Masterskip.”

 

Op zaterdag 8 augustus meert de Tallship Wylde Swan weer in Nederland.

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen