Akkrum - 13-12-2022

 

Op verzoek van de Doarpskeamer Akkrum hebben vier actieve vrouwen het idee opgepakt om een filmhuis in Akkrum op te starten. In de grotere plaatsen rondom Akkrum zijn grote bioscopen met commerciële films en er zijn filmhuizen. In de kleinere dorpen in Friesland komen steeds meer filmhuizen, waar regelmatig minder bekende films worden vertoond. In Akkrum bestaat dat niet, terwijl je zou verwachten dat er in een dorp met 3500 inwoners, behoefte is aan een filmhuis.

 

Wat is een filmhuis

Een filmtheater, filmhuis of arthouse is een publieke uitgaansgelegenheid die zich toelegt op het vertonen van films buiten het reguliere commerciële aanbod om. Dit betreft kleinere films met vaak een artistiek karakter. Deze films worden ook wel aangeduid als filmhuis-films. Vaak zijn ze met minder geld gemaakt, en ze trekken doorgaans een minder groot publiek dan bioscoopfilms. Onder andere Europese en Aziatische producties krijgen zo de kans op publicatie, ondanks lagere verwachtingen omtrent commercieel succes.

Het verschil met een reguliere bioscoop zit voornamelijk in de programmering. Een filmtheater is volledig onafhankelijk en geeft meer ruimte aan internationale producties buiten het spreekwoordelijke Hollywood om, en legt zich toe op een filmdiversiteit die niet gebaseerd is op commercieel succes. De selectie van films is dan ook niet gebaseerd op de potentie van een mogelijke kaskraker, maar op individuele eigenschappen zoals het verhaal, de moraal, de productie zelf en de acteurs.

 

De aankondiging van nieuwe films wordt op de eigen website gepubliceerd, en kan via een collectieve nieuwsbrief worden bekendgemaakt. De titels van de films mogen, door de licentiehouder opgelegd, niet vermeld worden in commerciële media zoals bijvoorbeeld een huis-aan-huis weekblad. (Info: Wikipedia)

 

Het filmhuis Akkrum heeft de intentie om in 2023 zes filmavonden of -middagen te gaan organiseren. Wij willen starten met drie films vóór de zomervakantie. Vervolgens wordt dit geëvalueerd om te beoordelen of er voldoende behoefte is aan een filmhuis in Akkrum. In het tweede halfjaar willen we ook drie films vertonen.

 

De filmavonden zijn in januari, maart en april 2023.

Locatie: bovenzaal van café De Kromme Knilles.

Kosten: €7,50 inclusief één kopje koffie of thee.

Aanmelding via: filmhuisakkrum@gmail.com

 

Als blijkt dat er behoefte bestaat aan een filmhuis in Akkrum, willen we vervolgens in overleg met jongeren uit Akkrum, bekijken of we ook jeugd- of jongerenfilms kunnen vertonen. Over de frequentie en plaats waar de films gedraaid worden zal nader overleg moeten komen.

 

Zijn er volwassenen en jongeren die mee willen helpen, ideeën hebben over films of aanvullende opmerkingen hebben, dan horen we dit graag via ons mailadres filmhuisakkrum@gmail.com

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER lusvanakkrum
23-05-2023

De Lus van Akkrum

LEES MEER beleefzomer2023
25-04-2023

BELEEF Midden-Friesland Zomer 2023

LEES MEER reuzedei-akkrum-nes
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER fairtradeactie-grou2030
09-05-2023

Fairtrade Week met Voedselbankactie

Columns

Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER david-clode-nwr6qt3tar0-unspla
06-05-2023

Ah jonge ja juh!

LEES MEER afbeelding-middelpunt-april-20
05-05-2023

Was nou maar naar Specsavers gegaan…

LEES MEER foto-travel-club
05-05-2023

Trots

LEES MEER foto-dan
05-05-2023

Verduurzamen van bestaande woningen

LEES MEER mirjambos
04-05-2023

Huwelijkse voorwaarden niet bijgehouden?

LEES MEER 20230418195923
10-05-2023

Raapstelen

LEES MEER cover-spinnen-wantsen-en-sweef
03-05-2023

Nije natoergids oer spinnen, wantsen en sweefmiggen

LEES MEER romteakkrumnes
02-05-2023

De Landschapsarchitect is een tekenende notulist

LEES MEER dsc6826bvanoyenlr
12-04-2023

Tirns-Loënga (7 km)

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen