WERGEA - 10-06-2020

 

Een culinaire wereldreis, bereid met lokale producten. Een absolute aanrader voor elke liefhebber van eerlijke, gezonde en verse ingrediënten. Met ondernemer Hylke Tholen en gastvrouw Aaltsje de Boer, beiden ook Wergeaster, gaat Geert-Jan Vaartjes een unieke samenwerking aan.

 

Hun restaurant Oan Tafel opent de deuren op 19 juni aanstaande in het pittoreske centrum van Wergea.
Hun gezamenlijk enthousiasme voor culinair genieten bracht hen bij elkaar en leidde tot het creëren van het concept voor Oan Tafel. Verrassende gerechten, karakteristieke aankleding en een op-en-top beleving vormen de rode draad.

 

Wereldse gerechten met lokale producten

In de dagelijkse keuken staat chef Tom Zwerver, die in samenwerking met Vaartjes de mooiste gerechten creëert. De ervaring met betrekking tot smaak en techniek die Vaartjes heeft opgedaan tijdens zijn werk en reizen over de hele wereld komen nu thuis in de gerechten van Oan Tafel. De curry’s uit Mauritius, saté van een strand op Bali, of de pho uit de straten van Saigon vind je terug aan de keukentafel in Wergea. Een combinatie van wereldse gerechten, maar gemaakt met Friese producten.

 

Duurzame en bewuste visie op eten

Bij Oan Tafel wordt gekookt op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten en volgens het ‘no waste’ beginsel. Zo worden bijvoorbeeld de oestersaus en vissaus zelf gemaakt van oesters en makreel uit de Noordzee. Maar ook van iets eenvoudigs als diverse soorten onkruid weten de chefs iets verrassends te maken. Niet alleen van voedsel wordt verspilling tegengegaan, ook in het interieur zie je veel hergebruikte materialen terug.

 

Dineren aan de keukentafel, een unieke beleving

De speciaal voor het restaurant ontworpen keukentafel biedt plaats aan maar liefst 21 gasten. Zij kunnen direct aan deze keukentafel meekijken hoe alles wordt bereid door de chef én worden ter plekke meegenomen in het verhaal over de oorsprong van de producten en de samenstelling van het menu. Deze interactie met de chef geeft een bijzondere extra beleving aan de avond. Je weet wat je eet en waarom.

 

Naast de grote keukentafel, is het ook mogelijk aan een kleinere tafel van vier of acht plaatsen te dineren. In totaal bieden deze tafels plaats aan nog eens 20 gasten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de maatregelen van de Rijksoverheid die op dit moment van kracht zijn. Zo worden er eerst niet meer dan 25 gasten per avond aangenomen die kunnen dineren op veilige afstand van elkaar.

 

Over Geert-Jan Vaartjes

Geert-Jan groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van het dorpscafé ’s Lands Welvaren en zijn ouders bestierden de aangrenzende bar De Smidse. Precies op deze plek is restaurant ‘Oan Tafel’ nu gevestigd. Vaartjes werkte in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Laus- wolt) in Beetsterzwaag en daarna executive chef Outrigger Mauritius Resort, een vijfsterren resort met meerdere restaurants. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de gehele keuken en bediengingsbrigade van het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam.

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER beleef-winter21middelpunt
13-10-2021

Magazine Beleef Midden Friesland krijgt vervolg

LEES MEER voorbeeldbrochureheerenveen
28-09-2021

De leukste adresjes in de regio Heerenveen!

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER waldemar-brandt-nhw-ko5so5i-un
20-10-2021

Wildexcursie en Wildproeverij bij Pier’s Hiem

LEES MEER image00016
20-10-2021

Hoera! Klaversma Schoenen bestaat 12,5 jaar

LEES MEER klaar-voor-de-start
20-10-2021

Grouster sloeproeiers leveren topprestatie in Amsterdam

LEES MEER whatsapp-image-2021-10-03-at-2
20-10-2021

Sax & Sticks

LEES MEER unknown
20-10-2021

U hoeft toch niet meer leren te fietsen?

LEES MEER certelogo
13-10-2021

Certe open spreekuurlocatie bloedafname in Akkrum

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen