Grou - 03-11-2020

 

Afhankelijk van overheidsmaatregelen is de laatste maand ingegaan dat museum Hert fan Fryslân open is voor bezoek. Per 1 december 2020 sluit het museum haar deuren definitief voor publiek. De intentie is dat het museum te zijner tijd weer opengaat in het nieuwe, nog op te richten, multifunctioneel cultureel centrum in Grou. De eerste voorbereidende gesprekken hiervoor hebben plaatsgehad.

 

Sluiting was voor het museum onvermijdelijk. Zij kampt al geruime tijd met financiële zorgen. Sinds 2018 is de gratis huisvesting als voormalig ‘gemeentemuseum’ in het Raadhuis ten einde. Vanuit de gemeente Leeuwarden is geen structurele financiële steun voor het voormalige gemeentemuseum te verwachten. Deze kosten staan een gezonde bedrijfsvoering op deze plek in de weg en daarom is het besluit tot sluiting genomen.

 

In de komende tijd werken enkele vrijwilligers aan het inventariseren en samenstellen van dé kerncollectie van Grou, die dan naar verwachting weer aan de bezoeker getoond kan worden. Dit werk neemt naast tijd ook ruimte in beslag. Ruim 6000 items moeten tegen het licht gehouden worden om te bepalen welke voor het Grouster cultuurhistorisch erfgoed fysiek en digitaal bewaard moeten blijven. In de huidige expositieruimtes toont het museum nu het ‘verhaal van Midden Fryslân’. Na 1 december worden deze ruimtes ‘omgetoverd’ tot werkruimtes en is museumbezoek niet meer mogelijk.

 

Wie nieuwsgierig is naar de cultuurhistorie van Midden Fryslân, of je er nu woont, gewoond hebt of recreëert, bezoek zo mogelijk in november op woensdag t/m zondagmiddag nog even het museum. Informatie: www.museumhertfanfryslan.nl.

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen