Saint Vincent and the Grenadines - 26-01-2021

 

De leerlingen van het zeilend onderwijsprogramma Masterskip zijn vrijdag 8 januari 2021, na een lange procedure toegelaten op de afgelegen Caribische eilandengroep Saint Vincent and the Grenadines.

 

Het uit 32 eilanden bestaande land heeft een zeer streng protocol om in te klaren. De afgelopen tijd is het team van de Wylde Swan bezig geweest om aan alle eisen te voldoen. Op 8 januari ontving het Nederlandse Tallship de toestemming om alle eilanden te bezoeken.

 

Hierdoor kunnen de leerlingen van onderwijsprogramma Masterskip deze unieke omgeving als hun klaslokaal gebruiken. Zes dagen per week werken de leerlingen in de ochtend werken aan hun reguliere schoolwerk. Alle andere tijd op het zeilschip en op de eilanden wordt gebruikt voor avontuurlijk onderwijs met veel koppelingen tussen theorie en praktijk.

 

Christophe Meijer directeur van Masterskip | Wylde Swan: “Allereerst was het voor ons heel belangrijk wat de situatie was met betrekking tot Corona. Saint Vincent and the Grenadines hebben in een volledig jaar totaal 149 corona besmettingen gehad. Als je dat vergelijkt met de omgeving waar de leerlingen in Nederland school hebben, met rond de 8.000 gevallen per dag, weet je al dat het deze eilandengroep een veilige omgeving is. Dat de grootste vulkaan op dit moment activiteit vertoond is een interessante bijkomstigheid voor onze varende school. Verder zijn er plekken waar veel te leren valt die er ook nog eens fantastisch uitzien. Het hoefijzervormige rif van de Tobago Keys met de witte stranden en het azuurkleurige water ziet er niet heel schools uit, maar ook daar geven we avontuurlijke lessen.”

 

Masterskip blijft nog tot mei in de Corona-luwe Caraïben om begin juni na een oceaan oversteek weer in Nederland aan te komen en zich klaar te maken voor een zomerseizoen in Groenland.

 

 

www.wyldeswan.com

www.masterskip.com

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen