Friesland - 28-09-2020

 

Muziekevenement Liet, dit jaar in november in poppodium Neushoorn, voegt een uniek en experimenteel programma toe aan de bestaande songcontest voor Friese liedjes. Op het programma drie verrassende duo’s: Iris Kroes en Wander Kars, Huub Prins (Elias Elgersma) en Bobby Choco (Idiott Smith) en ZEA met DINA maken nieuwe Friestalige muziek. Tevens kondigt Liet een partnership met festival Explore the North aan.

 

Van Fries Songfestival naar een grotere platformfunctie voor Friestalige muziek: Liet is volop in beweging om meer artiesten en publiek aan te spreken met het Friese lied. Dat doet het onder meer door artiesten te programmeren die speciaal voor Liet nieuwe Friestalige muziek schrijven. Dat programma is voor Liet2020 rond en bestaat uit drie bijzondere duo’s: harpiste en The Voice of Holland-winnares Iris Kroes werkt met electro- en raveproducer Wander Kars (o.a HuSo en Bastard Sugar). Zea, het soloproject van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer (ook The Ex) speelde al in meer dan veertig landen op zes continenten vooral Friese muziek en werkt met ‘world-indie’ singersong-writer DINA. Het derde duo bestaat uit Huub Prins (Elias Elgersma van onder andere The Homesick, Yuko Yuko) met Bobby Choco (Roy Veenstra, ook Idiott Smith).

 

De artiesten treden tussen de deelnemers aan de songcontest op tijdens Liet en doen dus niet mee om de winst. Het programma heeft dan ook een ander doel: ‘we zien dat het Fries aan het verdwijnen is uit de popcultuur in onze provincie’, zegt programmeur Koen Haringa. ‘Dat is zonde, want het Fries is niet alleen een mooie taal voor muziek, het is ook een essentieel onderdeel van onze identiteit. Daarom maken we nu een statement met dit programma waarmee we aan andere artiesten en nieuw publiek laten zien hoe mooi en rijk de Friese taal eigenlijk is.’

 

Explore the North nieuwe partner van Liet Onderdeel van het vernieuwde Liet is ook de samenwerking met festival Explore the North. Het muziekprogramma wordt ook gepresenteerd op het stadsfestival voor literatuur, muziek en theater. Mark Hospers van Explore the North: ‘In het festival stellen we kwaliteit, experiment en talent centraal. Door het partnerprogramma met Liet kunnen we nu beter laten zien hoe groot de schoonheid en potentie van de Friese taal in podiumkunsten is, en kunnen we de komende jaren werken aan het ontwikkelen van spannende nieuwe makers en vormen in de Friestalige muziek’.

 

Ook Liet-voorzitter Gerard van der Veer is blij met de samenwerking: ‘Explore en Liet spreken beide een eigen doelgroep aan qua publiek en artiesten. Tijd om elkaar te leren kennen en te versterken met de podiumkunsten in combinatie met de Friese taal.’

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER frits-002
28-02-2023

Frits koopcentrum stopt en een stukje Friesland verdwijnt

LEES MEER img-8578
28-02-2023

Passion in Akkrum

LEES MEER beleefzomer23
21-02-2023

Vijfde uitgave inspiratiemagazine Beleef Midden-Friesland

LEES MEER gcw-in-aanbouw-31-jan-2023
18-02-2023

Eerste Steen Gezondheidscentrum Wergea

LEES MEER mp230612
31-01-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen