Grou - 08-02-2020

 

Voor de inrichting van de expositie over 75 Jaar vrijheid in Grou en omgeving zijn de vrijwilligers van Museum Hert fan Fryslân op zoek naar materiaal dat herinnert aan de oorlog en de bevrijding. 

 

Als aanvulling op dat wat het museum al in huis heeft over de wapendroppings, het verzet en het ontwrichte leven in oorlogstijd en de daarop gevierde bevrijding. Wie heeft er bijvoorbeeld nog zinken munten of papieren noodgeld? Hebt u een knijpkat of illegaal gebouwd radiotoestel te leen, wie heeft sieraden of speldjes die in de oorlog gemaakt zijn of (kleding van) parachutestof? Wie bezit een ‘oranje band’ en weet wie die bij de bevrijding van Grou en omgeving om de arm gedragen heeft? Natuurlijk wil de bezoeker van de expositie het verhaal bij deze items ook graag horen of aan de hand van foto’s kunnen zien. Dat verhaal, zo ver u het kent, willen zij er graag bij geleverd hebben. 

 

Wie dit of ander materiaal met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog beschikbaar heeft kan contact op nemen met Gieneke Verhoeven 06 49827841 of Jantsje Visser (0566) 623016. 

De expositie zal vanaf 1 april te bezichtigen zijn.

Naar overzicht