Akkrum/Nes - 22-09-2020

 

Stichting Doarpskeamer ED in Akkrum/Nes koopt het pand aan de Lange Miente 5, dat ze sinds november vorig jaar huurde. Na de start in een huurwoning aan de Rakswâl in Akkrum krijgt de organisatie nu eindelijk een vaste plek. De aankoop is mogelijk dank zij flinke subsidies van verschillende fondsen.

 

“We zijn erg blij met alle subsidies. We maken nu een geweldige stap’’, reageert secretaris Mieke Jager van stichting Doarpskeamer ED. Bijdragen kwamen onder andere van Oranjefonds, het provinciale Iepen Mienskipsfûns, VSBfonds, gemeente Heerenveen, Stichting Mienskar in Akkrum, woningcorporatie Elkien, Rabobank en de Ridderlijke Duitsche Orde Balija uit Nes, een voormalige kloosterorde die tot vermogensfonds is uitgegroeid. Bij het verwerven van de subsidies heeft het bestuur van de doarpskeamer veel ondersteuning gehad van “Doarpswurk”, die initiatieven uit dorpen helpt en stimuleert om de leefbaarheid binnen de Friese gemeenschap te versterken.

 

Tot twee jaar geleden was er in Akkrum/Nes geen ontmoetingsplek, zoals een buurthuis of dorpshuis, in tegenstelling tot in de meeste dorpen in de regio. Na het theaterspektakel “Meet me at the Fountain” in het kader van Culturele Hoofdstad in 2018 bleek dat er behoefte was aan een ontmoetingspunt. Een aantal vrijwilligers zette vervolgens stappen om een eigen “doarpskeamer” op te richten.

 

,,De Doarpskeamer wil graag een ontmoetingsplek voor iedereen zijn, voor jong en oud, mensen uit alle culturen, rijk en arm’’, vertelt Mieke Jager. In samenwerking met andere maatschappelijk actieve groeperingen levert de Doarpskeamer een bijdrage aan een duurzame samenleving in beide dorpen. De vrijwilligers doen alles op non-profitbasis.

Nu de stichting een eigen pand kan kopen, wil het bestuur de activiteiten, zoals de inloopbijeenkomsten, creatieve activiteiten, ruilbeurzen, eetclubs, leesclubs, workshops en educatieve activiteiten, meer inhoud geven. ,,We willen de ‘doarpsmienskip’ graag meer stimuleren en faciliteren. De doarpskeamer moet een ontmoetingsplek voor en van de inwoners van Akkrum/Nes worden”. Vanwege de coronacrisis zijn bijna alle activiteiten sinds maart opgeschort, maar met inachtneming van de RIVM-maatregelen wordt een aantal activiteiten langzaamaan weer opgestart.

 

De continuïteit van de Doarpskeamer is gewaarborgd door de steun van vele organisaties uit Akkrum en niet in de laatste plaats die van Plaatselijk Belang Akkrum. Op grond van de ontwikkelingen tot nu toe en de contacten en samenwerking met alle partijen, die op termijn zeker verder vorm zullen krijgen, constateert het bestuur dat de Doarpskeamer alleen maar meer in een behoefte gaat voorzien, aldus Mieke Jager.

 

www.doarpskeamer-ed.nl

 

 

Met de aankoop van het pand krijgt Doarpskeamer ED in Akkrum een vast onderkomen. Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen