Akkrum/Nes - 02-02-2022

 

Column

Leppagreide Yn'e Sinne

Tekst: Tineke Cazemier

 

De bouw van het zonnepark Leppagreide komt steeds een stap dichterbij. Over de plannen, de te nemen hordes in het traject en de voortgang van het zonnepark berichten we maandelijks in deze column “Leppagreide yn’e sinne”.

 

Over het zonnepark Leppagreide is op dit moment geen nieuws te melden. We zitten in de fase van de spreekwoordelijke punten op de i als het gaat om de vergunningen en de contracten. Over het bestuur van de Coöperatie Duurzaam Akkrum Nes (DAN), de initiatiefnemer voor het bouwen van het zonnepark, is er wel nieuws.

 

Binnen de DAN heeft Harry Haitsma het voorzitterschap overgedragen aan Tom Yntema. Harry is al sinds de oprichting in 2014 voorzitter van de club. Harry zegt hierover: “Mijn termijn zit er echt op en het wordt tijd voor vers bloed en nieuwe energie. Er is nog veel te doen en te ontdekken als het gaat om de verdere verduurzaming van Akkrum en Nes, we zijn er nog niet”. Harry blijft actief binnen het bestuur van de DAN totdat het zonnepark Leppagreide er staat.

 

Tom en de plannen van de DAN

Tom Yntema, een dorpsgenoot uit Nes, neemt het stokje over. Hij wil zich graag inzetten voor de verduurzaming en leefbaarheid in Akkrum en Nes. Over de plannen van de DAN zegt hij het volgende: “De inzet van de DAN loopt via vier peilers: energiebesparing, duurzame energieopwekking, de afname van energie en leefbaarheid. Het bestuur werkt aan een plan met heldere doelen hiervoor. Daarnaast streven we naar een uitbreiding van het aantal ‘tientjes leden’ en een uitbreiding van het aantal huishoudens dat energie afneemt bij Energie van Ons”. Enthousiast vervolgt hij: “Energie van Ons is voor het vierde jaar op rij de allergroenste energieleverancier in de stroomranking van de Consumentenbond, Natuur en Milieu en Wise, er wordt alleen energie geleverd die duurzaam is opgewekt. Kijk eens op de link hoe het in zijn werk gaat. https://energie.vanons.org/”. “Naast dat je groene energie geleverd krijgt, levert het voor de DAN ook geld op, die middelen zetten we weer in om duurzaamheidsprojecten en projecten op het gebied van leefbaarheid in Akkrum en Nes te ondersteunen”.

 

Waar is de DAN op dit moment mee bezig?

Tom geeft een korte opsomming: “ We kijken of we een aantal elektrische deelauto’s en laadpalen in Akkrum neer kunnen zetten, het zonnepark Leppagreide natuurlijk, we volgen recente ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energieneutraal maken van je woning en vertalen dat voor de inwoners van Akkrum en Nes in onze nieuwsbrief en straks ook op onze vernieuwde site”. Hij geeft aan dat het rijtje verre van compleet is. Er wordt gewerkt aan een nieuwe site waar straks alles op terug te vinden is.

 

Een oproep

En tot slot nog een oproep van zijn kant: “Draag je de DAN een warm hart toe en wil je ook via de DAN bijdragen aan een duurzame wereld, neem contact op via info@duurzaamakkrumnes.nl. Als je besluit lid te worden, zijn we daar blij mee.”

 

 

Op de foto: Tom Yntema, nieuwe voorzitter DAN

 

 

Columns Leppagreide

 

 


Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER huldiging-team-emanuel-treemte
03-09-2024

Grouster IFKS skûtsje de Emanuel wint IFKS-skûtsjesilen 2024 B-klasse

LEES MEER moskou-4-369kb-klein-resolutie
03-09-2024

Akkrumer Muziekspektakel

LEES MEER naamloos-1
20-08-2024

Flötten in Akkrum

LEES MEER mp-202418pagina12
03-09-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Columns

Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER photo-anya-petra-eijer-06752-2
12-07-2024

Vakantie

LEES MEER img5575bvanoyenlr
11-07-2024

Nes-Aldeboarn (11 km)

LEES MEER kees-parttechniek
10-07-2024

Verveel je je op je werk? Kom in actie!

LEES MEER windmolen-reduzum
09-07-2024

Wind-wind situatie voor dorpen

LEES MEER image0
28-06-2024

Muziek doet wat met je

LEES MEER photo-2024-05-14-09-25-47
27-06-2024

Nieuws van Duurzaam Akkrum Nes

LEES MEER gammauil0725teiunisblmgammauil
26-06-2024

Grutte nachtpit

LEES MEER afbeelding-van-whatsapp-op-202
26-06-2024

Vakantie

LEES MEER mirjam-bos
15-06-2024

Wie vertegenwoordigt een BV?

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen