Grou - 22-09-2021

 

De voorbereidingstijd was lang, maar nu staan ze er: twee kleurrijke informatiepanelen langs de wandelpromenade van Grou. Nu nog te hoog uitstekend, maar die constructiefout zal de leverancier gauw herstellen.

 

Het oeverland is een laatste voorbeeld van de verlanding, zoals die aan de westkant van grote meren plaatsvindt. Dit staat op het ene bord uitgelegd en op het andere welke planten hier van nature voorkomen. Laten we zuinig zijn op dit soort stukjes land, want het herbergt meer dan je als argeloze toerist of bewoner misschien denkt. Dat is de boodschap van Grou2030.

 

Wethouder Bert Wassink hielp mee met de onthulling van de borden. Hij vertelde bij deze handeling dat biodiversiteit ook de Gemeente Leeuwarden aan het hart gaat. “Als iedereen zijn stukje groen bijdraagt, komen we samen een heel eind.” Wassink lichtte ook het maaibeleid van de gemeente toe, waarbij de aanpak wel 16 keer verschillend kan zijn. Het oeverland mag maar één keer gemaaid worden; tussendoor slechts kleine plukken. Op die manier wordt de bloei van planten en het uitzaaien bevorderd én wordt rietgroei teruggedrongen.

 

Dick Jonker is de Grouster die voor dit initiatief van Grou2030 heeft gezorgd. Jonker: “Ik boarte as jonkje hjir al, doe noch bûtenfjild. Mij net bewust fan de natuerwearde. No fyn ik it ûngriselik wichtich om minsken te fertellen én sjen te litten wat hjir allegear gebeurt en bloeit. Hooplik helpt it om meielkoar better te soargjen foar ús planeet.”

 

De financiële steun voor dit project van Grou2030 kwam van twee partijen: het Rabobank Coöperatiefonds en het Dorpenbudget van Pleatslik Belang. Het is een wens van Grou2030 om ook langs het bijenlint van Grou borden te plaatsen om bewoners en bezoekers attent te maken op natuur. Dit bijenlint moet de komende jaren langzaam vorm krijgen, gelijk oplopend met het veranderde maaibeheer van gemeente Leeuwarden.

 

De wethouder en zijn ambtenaren werden in MB Zeilcentrum Grou bijgepraat over de duurzaamheidsprojecten van Grou2030 onder het genot van koffie, thee en oranjekoek. Vervolgens is het gezelschap langs de Grûndaam/ Nij Djip richting De Baai gelopen voor het aanschouwen van de 38 geveltuinen die hier door bewoners, gemeente en Grou2030 in mei zijn aangelegd. Bewoners van De Baai namen de gelegenheid te baat om hun vragen voor te leggen aan de vertegenwoordigers van de gemeente.

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-06-12-om
12-06-2024

Help Djoeke Hopen

LEES MEER schermafbeelding-2024-06-11-om
11-06-2024

25 jaar IJsboerderij Boereiis jubileumfeest

LEES MEER foto-156-bibliotheek-akkrum
11-06-2024

Inloopbijeenkomst verhuizing Bibliotheek Akkrum

LEES MEER BELEEF Midden-Friesland Zomer
30-04-2024

BELEEF Midden-Friesland - Zomer_2024

LEES MEER mp-202412pagina12
11-06-2024

Te dwaan YN MIDDEN FRYSLÂN

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen