Friesland - 11-05-2021

 

Op een zaterdagavond sta ik op het punt om naar een netwerkavond te gaan, waarbij ik mijn collega-ondernemers zal ontmoeten. Dit is fijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen en van elkaar te leren. Terwijl ik mijn auto start, gaat mijn telefoon. Een meneer vertelt mij dat zijn vrouw is overleden en hij wil graag dat ik de uitvaart verzorg. Ik bel mijn collega om te zeggen dat ik niet naar de bijeenkomst kom en vervolgens rijdt mijn auto naar het huis waar mevrouw is overleden.

 

Niet voldoende verzekerd

Tijdens de gesprekken kom ik erachter dat mevrouw niet optimaal verzekerd is voor de kosten van uitvaart en ook niet veel spaargeld heeft. De echtgenoot wil echter wel een zo goed mogelijk afscheid van zijn vrouw. Gelukkig kan ik hem geruststellen met de gedachte dat we de uitvaart zo gaan regelen, zodat hij op een goede manier afscheid kan nemen. Ik zal hierin ook de kosten bewaken. Het idee is dat er een crematie komt en een afscheidsplechtigheid. Na de plechtigheid wil de echtgenoot graag een borrel heffen op het leven van mevrouw.

 

“Een borrel die zelf gekocht is
bij de lokale supermarkt!”

 

Helaas denken mensen nog vaak dat een uitvaart op een traditionele manier uitgevoerd moet worden. Gelukkig kan ik goed met hen meedenken en voorstellen doen, die niet direct in hun gedachten komen, maar uiteindelijk veel beter passen bij de overledene. Het is dan juist mijn kracht dat ik met hen meedenk in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Een veel gehoorde vraag is dan: “Mag dat, Leo?” Ik geef dan aan dat bij mij (vrijwel) alles mogelijk is, mits ik mij aan de wetgeving kan houden. Dat is de enige vereiste. Op deze manier beleef ik de meest uiteenlopende uitvaarten en kan elke nabestaande met een goed gevoel afscheid nemen van hun dierbare.

 

Zo ook de familie die ik hierboven omschreef. Ook zij hebben na de uitvaartplechtigheid een borrel op het leven van mevrouw kunnen nemen. Een borrel die zelf gekocht is bij de lokale supermarkt!

 

 

Met een warme groet van Leo Boermans

Als u vragen heeft over wat wel of niet kan tijdens een uitvaart, neemt u dan gerust een contact met ons op. Heslinga Uitvaartzorg, bereikbaar via 0515- 85 57 57 of info@bvuitvaartzorg.nl
 
 
Foto 1: Unsplash
Op foto 2: Leo Boermans

 

 

Columns Leo Boermans

 


Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER img-20230905-wa0012
12-09-2023

Opening samenwerking jeugdvoetbal Oldeboorn/Akkrum

LEES MEER de-dames-pand-met-ipad
29-08-2023

Succes Maatjemeer.nl heeft een keerzijde

LEES MEER afbeelding1
29-08-2023

Wartenster Wetter Wille: Brege troch de tiid

LEES MEER 20230817142450
29-08-2023

Vitus Festival in Tersoal

LEES MEER activiteiten-en-evenementen-(w
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen