Akkrum - 19-01-2021

 

Column

Kimme Coaching

Tekst: Aukje van der Werf

 

In gesprek met de 20-jarige Laura die na het afronden van haar mbo-opleiding koos voor een tussenjaar en vertelt hoe ze haar studiekeuze heeft aangepakt.

 

Waarom heb je gekozen voor een tussenjaar?

Al tijdens mijn mbo-sportopleiding wist ik eigenlijk al dat het niks voor me was. Toch heb ik de opleiding afgerond omdat ik graag door wilde naar het HBO. Toen ik het CIOS versneld heb afgerond was ik eigenlijk wel een beetje klaar met school. Ik ervaarde veel studiekeuzestress en heb na veel praten met mijn ouders de knoop doorgehakt om een tussenjaar te nemen.

 

Hoe heb je je studiekeuze aangepakt?

Aan het begin van mijn tussenjaar had ik echt nog geen idee wat ik wilde doen. Ik twijfelde tussen van alles en nog wat. Van politie tot sociaal werker. Eigenlijk was er geen één richting waar ik heel enthousiast van werd. Ik wist niet waar ik moest beginnen. We zagen de oproep van Kimme Coaching voorbijkomen en thuis bespraken we of actieve begeleiding mij misschien zou helpen. Door het coachtraject ben ik erachter gekomen dat ik niet een antwoord wilde op de vraag welke studie ik zou willen doen, maar wat voor baan ik later zou willen. Het traject gaf me handvaten, tips en tricks die ik in uitvoering kon brengen. Het kost tijd, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Tijdens de coaching leerde ik hoe ik zelf een plan kon maken om erachter te komen wat bij me past. Ook ben ik op snuffelstage geweest, dat heeft mij erg geholpen. Dit meelopen bij een bedrijf heeft de doorslag gegeven.

 

Hoe kijk je terug op je tussenjaar?

Dit tussenjaar had ik echt nodig en kijk er erg positief op terug. Ik was niet gelukkig en wist achteraf gezien helemaal niet wat ik echt wilde. Mensen om me heen vonden dat ik iets sociaals moest gaan doen, leraar worden of sociaal werker. Ik merkte aan mezelf dat dat helemaal niet bij me paste. Door mijn tussenjaar ben ik meer over mezelf te weten gekomen. Zo kwam ik erachter dat ik veel plezier beleef aan fotograferen en content maken voor anderen. Het coachingstraject heeft mij meer geleerd over mezelf, hoe ik ben als persoon, hoe ik reageer op bepaalde situaties en wat mijn kernkwaliteiten en valkuilen zijn. Het besluit om een tussenjaar te nemen was eerst heel moeilijk maar uiteindelijk ben ik er super blij mee dat ik het heb gedaan. Ik ga nu verder met mijn plan om een eigen bedrijf te starten.

 

Wat raad je anderen aan die een tussenjaar overwegen?

Doen! Als jij echt niet weet wat je moet als je bent geslaagd, dan raad ik je echt aan om een tussenjaar te nemen. Je leert veel over jezelf. Je moet daar natuurlijk wel wat voor doen. Een tussenjaar betekent niet dat je een heel jaar lekker kunt gaan chillen op de bank. Neem een leuk baantje. Ik zou gaan reizen maar dat ging door de corona niet door. Maar ik denk wel dat dat goed voor je is, je wordt er zelfstandiger van. Ook coaching raad ik aan. Het is heel leerzaam en interessant om meer over jezelf te weten te komen Daarna kun je beter een keuze maken. Neem je tijd en investeer in jezelf en je zult zien dat er mooie dingen op je pad komen. Zo heb ik het ervaren!

 

Wil jij ook begeleiding bij het maken van een studiekeuze?

 

www.kimmecoaching.nl

 

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen