Wergea - 06-10-2021

 

Iedereen is nu welkom in het prachtige tot Grand Café omgebouwde pand aan de Kerkbuurt in Wergea. JAN! is de naam, aangenaam. Op donderdag 16 september openden Lutz Jacobi en Friso Douwstra het pand, in aanwezigheid van een aantal genodigden, door samen het eerste glas JEAN! te heffen op een mooie toekomst. Lutz Jacobi: “Grutsk op wat dizze mannen hjir delsetten ha, in moaie oanwinst foar Wergea!”

 

Gasten kunnen bij JAN! terecht voor een heerlijk diner of lunch, een met zorg uitgezochte wijn, een fris frisje of een heerlijk (speciaal)biertje. Geen tijd om uitgebreid te tafelen? Dan heeft JAN! ook een heerlijke borrelplank met een verrassende cocktail of een gezellig biertje van de tap. Komen gasten liever voor een gezellige koffiedate met lekkers? Ook dat kan bij JAN!

 

Dit is Grand Café JAN!

JAN! heeft een enorme passie voor eten en is een tikkeltje eigenzinnig. Daarom zijn de gerechten niet standaard. Mede-eigenaar en topkok Geert-Jan Vaartjes: “Verrassende creaties van eigen bodem, gecombineerd met invloeden van ver daarbuiten zijn het resultaat. Huisgemaakte worsten uit de speciaal ontworpen droogkast, Banh xeo, een Vietnamese pannenkoek, overheerlijke ribs of de beroemde Koreaanse kip zijn zomaar een greep uit de uitgebreide menukaart.

 

Alles vers bereid, want we vinden kwaliteit en smaak het allerbelangrijkst. Zelf ben ik vooral betrokken bij de totstandkoming van de kaart, maar sta zelf niet achter het fornuis. In de keuken staan ervaren koks onder leiding van Wimer Kamsma die het concept dat we hier neer willen zetten, uitstekend begrijpen.”

 

Opvallend interieur

Als je de deur binnenstapt valt meteen het verrassende interieur op. Chique, comfortabel en kleurrijk. Hylke Jan Tholen, mede-eigenaar: “We wilden vooral de geschiedenis van het pand terug laten komen. We hebben bijvoorbeeld het oude plafond eruit gehaald, hieronder kwam het prachtige oude balkenplafond tevoorschijn. Te mooi om te verstoppen achter gipsplaten. Ook hebben we een paar echte eye-catchers zoals gouden toiletten en behang met Romeinse goden.”

 

De mannen achter JAN!

Geert-Jan Vaartjes, in de afgelopen 7 jaar executive chef op Mauritius en in Vietnam is samen met Wergeaster ondernemers Hylke Jan Tholen, Arjen Wielinga, Mikhail Loonen en Jan Willem Sinnema een unieke samenwerking gestart. Over de naam van het Grand Café hoefden ze niet lang na te denken, want alle eigenaren dragen de naam Jan.

 

Openingstijden

Grand Café JAN! is, zolang de huidige coronamaatregelen gelden, geopend op:

 

Maandag van 11.00 tot 23.00 uur

Donderdag van 11.00 tot 23.00 uur

Vrijdag van 11.00 tot 00.00 uur

Zaterdag van 11.00 tot 00.00 uur

Zondag van 11.00 tot 23.00 uur

 

Meer informatie?

Nieuwsgierig naar de kaart of op zoek naar meer informatie? Kijk op www.grandcafejan.nl, Facebook of Instagram.

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER rijschool
22-11-2023

Rijschool Mid-Fryslân binnenkort van start

LEES MEER img5672
21-11-2023

Zeer geslaagde themaweek over gezondheid op KBS Sint Radboud

LEES MEER beleef-midden-friesland-winter
14-11-2023

De nieuwe Beleef is uit!

LEES MEER mp-202324webpagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER 10000-flyers-ab
14-02-2023

Drukwerkacties Inclusief Verspreiding of GRATIS Advertentie

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen