Akkrum/Nes - 01-06-2021

 

De Happy Stones uit Akkrum en Nes worden Happy Tegels. De honderden beschilderde stenen worden in beton gegoten, in de vorm van een tegel. Het initiatief daartoe komt van Sietze Eelsingh, die na een vakantie op Terschelling het idee van de Happy Stones mee naar Akkrum/Nes nam. De betontegels met daarin de kunstig beschilderde keitjes krijgen op diverse plaatsen in Akkrum en Nes een mooi plekje.

 

Doarpskeamer Akkrum neemt de uitvoering van het Happy Stones-tegelproject ter hand. De vrijwilligers ervan hebben al een aantal proeven gemaakt. De tegels van zo’n dertig centimeter in het vierkant bestaan uit de beschilderde steentjes, die sinds de start van het project vijf maanden geleden op tal van plekken in Akkrum en Nes zijn neergelegd en daarna aan hun zwerftocht zijn begonnen.

 

De stapel stenen groeide in korte tijd en groeit nog steeds. Sommige mensen namen stenen even mee naar huis, omdat het te moeilijk was om er meteen afstand van te nemen en ze direct een nieuwe plek te geven, mensen werden er blij van, vertellen Hennie Sixma en Agnes Kruiper van Doarpskeamer Akkrum/Nes. Vooral dat laatste was de opzet van het Happy Stones-project, dat ook in andere plaatsen werd gedaan. Er waren zelfs kinderen die de gevonden stenen mee naar bed namen. Elke week werden op drie verschillende plaatsen kratten met stenen gevuld, die gratis beschikbaar werden gesteld door zand- en grindhandel Reidinga en Dam Beton. Via foto’s op Facebook konden de stenen worden gevolgd.

 

Heel veel stenen zijn Nederland door gereisd, zelfs tot in het buitenland. Het beschilderen, verstoppen en zoeken van de Happy Stones lijkt nu aan het afnemen, hoewel er nog steeds inwoners zijn die kunstwerkjes maken en verstoppen.

 

Vijf maand geleden nam Sietze Eelsingh het initiatief en startte het Happy Stones-project in Akkrum/Nes. Honderden stenen werden geverfd met bloemen, gezichten, stripfiguren en fantasietekeningen, vaak echte kunstwerkjes. De zoektocht naar de verstopte stenen was vervolgens een goede reden voor een wandeling door beide dorpen. Groot en klein, jong en oud deden mee aan het beschilderen, verstoppen en zoeken.

 

Oproep

Kom met je gevonden of gemaakte stenen op zaterdag 5 juni, tussen 10 en 12 uur, naar de Doarpskamer Akkrum/Nes aan de Lange Miente 5 in Akkrum. De stenen worden daarna in betonnen mallen geplaatst, zodat er een groot aantal Happy Tegels kunnen worden gemaakt.

 

Opgave is niet nodig, kom langs en neem je stenen mee.

 

 

Foto: Facebookgroep Happy Stones Akkrum Nes, Sietze Eelsingh

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER beleef-winter21middelpunt
13-10-2021

Magazine Beleef Midden Friesland krijgt vervolg

LEES MEER voorbeeldbrochureheerenveen
28-09-2021

De leukste adresjes in de regio Heerenveen!

LEES MEER naamloos
13-10-2021

Drukwerkactie inclusief GRATIS advertentie

LEES MEER certelogo
13-10-2021

Certe open spreekuurlocatie bloedafname in Akkrum

LEES MEER 202109201431131
12-10-2021

Blije dames kunnen weer praten en breien

LEES MEER kinder-spaarweken
29-09-2021

Kinderspaarweken bij RegioBank

LEES MEER opening
06-10-2021

Grand Café JAN! is geopend

LEES MEER kinderyoga-in-jirnsum
06-10-2021

Kinderyoga in Jirnsum

LEES MEER schermafbeelding-2021-10-13-om
15-09-2021

Agenda Midden Friesland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen