Gemeente Heerenveen en Opsterland - 28-10-2020

 

In de afgelopen periode hebben ruim 350 basisschoolleerlingen uit Heerenveen en Opsterland gezaagd en gesnoeid in houtwallen in het agrarische landschap of in een natuurgebied. Dit beheerwerk tijdens de biologiedagen is een hele belevenis op zich, maar de dagen zijn op meerdere manieren leerzaam. Naast het werk gaan leerlingen tijdens de veldopdrachten op zoek naar verschillende dier- en plantsoorten en leren op deze manier alles over biodiversiteit in natuurgebieden of het agrarische landschap.

 

Wethouder Hedwich Rinkes van gemeente Heerenveen stak donderdag 8 september ook de handen uit de mouwen. Samen met de kinderen van groep 8 van OBS Route 0513 snoeide ze elzensingels van familie Yntema in Nieuweschoot. “Ik vind het belangrijk dat kinderen al jong in aanraking komen met alle mooie dingen die de natuur te bieden heeft. De jeugd heeft de toekomst en in het kader van de biodiversiteit helpt elke stap! Laten we er met elkaar zuinig op zijn!” aldus de wethouder.

 

Dit najaar bezoeken vijftien klassen van verschillende basisscholen uit de gemeenten Heerenveen en Opsterland een natuurgebied of – dit jaar voor het eerst – een boerenbedrijf. Juist boeren spelen een belangrijke rol in het natuurbeheer van het agrarische landschap van Zuidoost-Friesland. Zij onderhouden onder meer hakhoutbosjes en houtwallen die belangrijk zijn voor veel dier- en plantensoorten. Amfibieën, vissen, insecten, vogels en verschillende soorten zoogdieren waaronder vleermuizen zijn vaak te vinden in het agrarisch gebied.

 

Biologiedagen zijn al een begrip sinds de jaren ’90 en naar schatting hebben de afgelopen decennia bijna 6.000 Opsterlandse kinderen deze bijzondere natuurervaring meegemaakt. Sinds een paar jaar kunnen ook scholen uit Heerenveen meedoen met het educatieproject. Het project wordt mogelijk gemaakt door NME de Naturij, Landschapsbeheer Friesland, Agrarische natuurvereniging ELAN Zuidoost-Friesland, gemeente Heerenveen, Van Teyens Fundatie en de Nationale Postcode Loterij.

 

 

Foto door Nadine de Ruiter

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen