Grou - 13-05-2020

 

GROU – “Naai je ook mondkapjes?” Annemieke Steemers zei tegen haar vriendin dat ze dat wel kon. Toen ze klaar waren zette ze haar maskers op Facebook. Al snel stroomden de bestellingen binnen vanuit het hele land. De evenementenorganisator is zielsgelukkig met alle aanvragen. “Nog geen zes weken geleden zag ik mijn net verworven evenementenopdrachten in rook opgaan.”

 

Bijna 25 jaar is Annemieke evenementenorganisator. Ze heeft inmiddels een indrukwekkend portfolio aan uiteenlopende evenementen. Ook in haar vrijetijd organiseert ze graag evenementen. Zo heeft ze projecten ondersteund voor Stichting Promotie Grou en Business Club Grou.

In oktober 2019 besloot ze organisaties professionele evenementenondersteuning te bieden via het door haar opgerichte Evenementenatelier. Enerzijds via organisatie, anderzijds door praktische onlinetrainingen.

 

Met het wegvallen van de opdrachten benutte Annemieke de tijd voor het schrijven van haar trainingen. “Nu moet ik investeren in opnamemateriaal en software voor het online aanbieden van de trainingen en de marketing”, aldus de evenementenorganisator. Vanwege het geringe kapitaal, zijn de mondkapjes als inkomstenbron een geweldige uitkomst.

 

Verschillende winkeliers in Grou verkopen de mondkapjes. Henriëtte Scholten, eigenaresse van Iris en Fleur: “Toen ik de mondkapjes op Facebook zag, wilde ik ze in mijn winkel voor alle mensen die zich prettiger voelen bij het dragen van bescherming. Annemieke gebruikt leuke stoffen en de mondkapjes zijn mooi afgewerkt. Op dat moment wisten we nog niet dat ze verplicht zouden worden gesteld in het openbaar vervoer.”

Bas van Losser, eigenaar van Overstag: “Ik wil Annemieke helpen en ertoe bijdragen dat mensen zich veilig en op hun gemak voelen bij het winkelen in Grou. Als mondkapjes daarbij helpen, dan wil ik ze in mijn winkel aanbieden.”

Deze week nog opent Informatiepunt Grou haar deuren weer. Ook hier zijn de mondkapjes te koop.

Naar overzicht