Terherne - 25-08-2020

 

Ilja Hoen start fysio- en manuele therapiepraktijk

 

Meer dan elf jaar had Ilja Hoen haar eigen fysio- en manuele therapiepraktijk in het Utrechtse Maarssen. De praktijk kende acht medewerkers, die net als Hoen elk hun eigen specialisaties hebben. Als zeilliefhebber met Friese roots - ze groeide op in Heerenveen - lonkte het Friese water. Ze verkocht haar praktijk en verhuisde onlangs naar Terherne waar ze vanaf 1 september opnieuw een eigen fysiotherapiepraktijk start.

 

Ilja Hoen volgde ruim 26 jaar geleden in Utrecht de opleiding tot fysio­therapeute. Daarop volgde een master manuele therapie (in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd) en later kwam daar nog een master kaakfysiotherapie bij om zo ook klachten als knarsetanden het hoofd te kunnen bieden. Door de jaren heen specialiseerde Hoen zich dus met name op het gebied van hoofd-, nek-, schouder-, kaak- en lage rugklachten. Ze werkt echter ook allround, dus ook voor andere klachten kan men bij haar terecht.

 

“Hoofd- en nekpijn is mijn specialisatie. Het hoofd en de nek is een heel kwetsbaar gebied. Het komt heel vaak voor dat hoofdpijn vanuit de kaak of de nek komt, bijvoorbeeld omdat men een verkeerde houding aanneemt. In het menselijk lichaam houdt het één verband met het ander. Het is voor ons als fysiotherapeuten om uit te vinden waar een klacht nou precies vandaan komt. We gebruiken onze handen als gereedschap om vervolgens de oorzaak van de pijn aan te pakken.” Hoen gebruikt een quote van Nelson Mandela als slogan: ‘It’s all in our hands’.

 

“Het is in jouw handen of je de keuze maakt om je klachten aan te gaan pakken. Je legt je kwetsbare plek vervolgens letterlijk in mijn handen.”

 

Hoen krijgt er een kick van als ze mensen, die soms jarenlang met klachten rond hebben gelopen, vrolijk haar praktijk uit ziet gaan. “Hoofdpijn kan mensen echt flink belemmeren in het dagelijks leven. Er zijn wel vijftien verschillende soorten hoofdpijn, waarvan migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn de meest bekende types zijn. In heel veel gevallen kan daar wat aan gedaan worden. Maar dat moet je eerst eens ervaren. Blijf niet met je klachten rondlopen. Er kan altijd naar gekeken worden en in de meeste gevallen worden de consulten gewoon door je zorgverzekeraar vergoed. Tijdens het eerste consult wordt er al direct behandeld. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk, je kunt zelf een afspraak maken bij de manueel therapeut. Bij kaakklachten kun je ook verwezen worden door een tandarts.”

 

Wanneer je een afspraak inplant bij Hoen dan neemt ze bij de eerste afspraak een anamnese af, om te kijken wat de klachten precies zijn.

Door goed te luisteren en te kijken wordt het vervolg van de behandeling bepaald. Daarbij legt Hoen stap voor stap uit wat ze precies doet, en waarom ze dat doet. “Ik vind het heel belangrijk dat men dat weet. Je moet niet de behandelkamer uitlopen en denken: wat heeft ze nou eigenlijk met me gedaan? Het is jouw lichaam, dus je hebt het recht om te weten wat ik doe en waarom ik dat doe.” Na een eerste behandeling ervaren veel mensen al verlichting van hun klachten. De behandelingen duren maximaal een halfuur, en nooit langer dan strikt noodzakelijk. “Vaak zie je in korte tijd al resultaat. Als een klacht eenmaal verholpen is kun je ervoor kiezen om 2 à 3 keer per jaar terug te komen. Dan kijken we of de blokkades in je lichaam nog steeds weg zijn. Het terugkomen heeft vaak een preventieve werking.”

 

De nieuwe fysiotherapiepraktijk is gevestigd aan Harspit 3 in Terherne.

Kijk voor meer informatie op www.fysiohoen.nl (website in ontwikkeling)

of maak direct een afspraak via ilja@fysiohoen.nl

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen