Caraïben - 12-02-2021

 

Column

Zeil-avonturen van de Wylde Swan

Terwijl het leven in Nederland ‘gewoon’ doorgaat volgen 30 middelbare scholieren van Masterskip avontuurlijk onderwijs aan boord van een Tallship in de Caraïben. In de column ‘Friesland Zeilt’ vertelt Christophe Meijer regelmatig over hun belevenissen.

 

 

Wat schrokken we afgelopen week bij onze zeilende onderwijsorganisatie Masterskip! Eén van de opvarenden kreeg na een test op het Caribische eiland Saint Vincent een positieve corona test terug…

 

Een week geleden hebben we een coronatest afgenomen op Saint Vincent. Die hebben we nodig om gemakkelijk aan land te kunnen in Sint Maarten. Die test is inmiddels een week geleden afgenomen. Ondanks ons begrip voor het Caribische tempo vinden het nu wel eens tijd om actief naar de uitslagen te gaan vragen. Direct daarop komen de 41 negatieve en deze ene positieve uitslag binnen. De schrik slaat er in. Maar ook de verbazing. Want: Hoe is dit mogelijk?

 

Het is bijzonder dat een opvarende corona heeft opgelopen gedurende onze reis. “We varen in een eilandengroep rond waar het totale aantal besmettingen rond de 1000 ligt. En dat is opgeteld sinds het uitbreken van de crisis een jaar geleden. Vergelijk dat eens met de duizenden besmettingen per dag in Nederland. Verder zien werkelijk niemand van dichtbij en zitten we nu alweer een week op de oceaan.

 

Direct na het binnenkomen van dit resultaat test onze scheepsarts het betreffende crewlid met de sneltesten waar we mee rondzeilen. Dat resultaat is gelukkig negatief. Vervolgens testen we ook de andere 41 opvarenden. Wattenstaafje in de neus en keel, 15 minuten wachten... Ook bij die tests is iedereen negatief.

 

Het is tijd om de ouders te informeren. Immers, wanneer er in Sint Maarten toch iets aan de hand blijkt te zijn, moeten hun kinderen twee weken langer aan boord blijven in de Caraïben. Daar reageren de ouders allen laconiek op. Het vooruitzicht van onderwijs met je laptop op je slaapkamer is vele malen erger.

 

Ook bij de test op Sint Maarten is iedereen negatief. De arts en kapitein concluderen dat het om een fout-positieve test gaat: Als de vooraf-kans dat je geïnfecteerd bent (prevalentie) heel laag is, wordt de kans op een fout-positieve uitslag steeds groter.

 

Iedereen is blij dat we deze conclusie kunnen trekken. Nou ja iedereen? De ouders en de trainees hadden een extra twee weken avontuurlijk onderwijs in de Caraïben wel zien zitten. Vandaag vliegt iedereen weer gezond naar Nederland om zich daar weer onder te dompelen in de super strenge lockdown.

 

Voor meer informatie: www.masterskip.com

 

 

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-04-06-om
09-04-2021

Opnieuw geen feestelijke Opening Watersportseizoen in Grou

LEES MEER ballenbak
09-04-2021

Nieuwe ballenbak bij Kindcentrum

LEES MEER brug-en-gouden-leeuw
06-04-2021

Vernieuwde website terherne.nl

LEES MEER schermafbeelding-2021-04-06-om
06-04-2021

Nieuws van Hercules

LEES MEER schermafbeelding-2021-03-25-om
06-04-2021

Uitdeelacties via Grou 2030

LEES MEER logo-eijgen-finance
15-03-2021

MKB-financieringsoplossingen.nl

LEES MEER schermafbeelding-2021-04-01-om
27-03-2021

Iwan en Johan de Jong rennen tot het uiterste voor KiKa

LEES MEER 20040750
31-03-2021

Tennis: een van de mooiste sporten in coronatijd

LEES MEER lente-zof
30-03-2021

Verrassend veel te doen tijdens Pasen in Zuidoost Friesland

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen