Caraïben - 12-02-2021

 

Column

Zeil-avonturen van de Wylde Swan

Terwijl het leven in Nederland ‘gewoon’ doorgaat volgen 30 middelbare scholieren van Masterskip avontuurlijk onderwijs aan boord van een Tallship in de Caraïben. In de column ‘Friesland Zeilt’ vertelt Christophe Meijer regelmatig over hun belevenissen.

 

 

Wat schrokken we afgelopen week bij onze zeilende onderwijsorganisatie Masterskip! Eén van de opvarenden kreeg na een test op het Caribische eiland Saint Vincent een positieve corona test terug…

 

Een week geleden hebben we een coronatest afgenomen op Saint Vincent. Die hebben we nodig om gemakkelijk aan land te kunnen in Sint Maarten. Die test is inmiddels een week geleden afgenomen. Ondanks ons begrip voor het Caribische tempo vinden het nu wel eens tijd om actief naar de uitslagen te gaan vragen. Direct daarop komen de 41 negatieve en deze ene positieve uitslag binnen. De schrik slaat er in. Maar ook de verbazing. Want: Hoe is dit mogelijk?

 

Het is bijzonder dat een opvarende corona heeft opgelopen gedurende onze reis. “We varen in een eilandengroep rond waar het totale aantal besmettingen rond de 1000 ligt. En dat is opgeteld sinds het uitbreken van de crisis een jaar geleden. Vergelijk dat eens met de duizenden besmettingen per dag in Nederland. Verder zien werkelijk niemand van dichtbij en zitten we nu alweer een week op de oceaan.

 

Direct na het binnenkomen van dit resultaat test onze scheepsarts het betreffende crewlid met de sneltesten waar we mee rondzeilen. Dat resultaat is gelukkig negatief. Vervolgens testen we ook de andere 41 opvarenden. Wattenstaafje in de neus en keel, 15 minuten wachten... Ook bij die tests is iedereen negatief.

 

Het is tijd om de ouders te informeren. Immers, wanneer er in Sint Maarten toch iets aan de hand blijkt te zijn, moeten hun kinderen twee weken langer aan boord blijven in de Caraïben. Daar reageren de ouders allen laconiek op. Het vooruitzicht van onderwijs met je laptop op je slaapkamer is vele malen erger.

 

Ook bij de test op Sint Maarten is iedereen negatief. De arts en kapitein concluderen dat het om een fout-positieve test gaat: Als de vooraf-kans dat je geïnfecteerd bent (prevalentie) heel laag is, wordt de kans op een fout-positieve uitslag steeds groter.

 

Iedereen is blij dat we deze conclusie kunnen trekken. Nou ja iedereen? De ouders en de trainees hadden een extra twee weken avontuurlijk onderwijs in de Caraïben wel zien zitten. Vandaag vliegt iedereen weer gezond naar Nederland om zich daar weer onder te dompelen in de super strenge lockdown.

 

Voor meer informatie: www.masterskip.com

 

 

Columns Friesland zeilt

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER vrolijke-vrijmarkt-grou-24
23-04-2024

Vrolijke Vrijmarkt in Grou

LEES MEER image001
23-04-2024

100 jaar De Tuolle in Tersoal

LEES MEER foto-petra-en-anne
02-04-2024

Anne de Jong Uitvaartzorg wordt Comes Uitvaartzorg

LEES MEER schermafbeelding-2024-04-16-om
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen