Friesland - 16-03-2021

 

column

Wandelen in de regio

Tekst en foto’s: Berber van Oyen-Peenstra

 

 

Een wandelselfie van mijn nicht Joke, die vlakbij Warten woont, trok recent mijn aandacht. Ze had het in haar begeleidende Facebookbericht over het Meaneweipaed, een kort natuurpad nabij Wergea. Dat vroeg natuurlijk om een verkenning! Met dank aan haar link naar wergea.com en Google Maps kwam ik op een rondwandeling van zo’n 9 kilometer. De eerste zachte zaterdag na een heerlijke winterse week was het ideale moment om ’m te testen.

 

Na vanaf Wergea eerst drie kilometer over asfalt te hebben gelopen, kwam ik bij de start van het graspad dat over de verhoogde Oostelijke kade van het watertje Meanewei loopt. Ik las op een bordje dat ik er nog maar net op tijd was. Tijdens het broedseizoen (vanaf 1 maart) mag je er namelijk niet komen. Sorry! U moet deze column dus even bewaren tot 15 juni! Maar het pad is het wachten waard. Al kent het letterlijk de nodige hordes: je moet diverse keren met een houten overstap een hek over. Ik vond dat juist leuk en het uitzicht is fraai weids.

 

Ook Wergea verdient een bezoek. Het waterrijke dorpje is onder meer bekend als vroegere woonplaats van schrijfster Nynke van Hichtum, die in 1903 ‘Afke’s Tiental’ schreef. Je ziet het gelijknamige beeldje, komt langs diverse kerken, over het mooie paadje Nieuwe Hoek en langs de Roordastate. Je kunt natuurlijk nog langer door Wergea dwalen en in de zomer (hopelijk) bij een van de leuke winkeltjes en cafés/restaurants naar binnen stappen!

 

 

Link naar de wandeling

 

Berber woont met man en twee kinderen in Nes. Vanuit BERBER communicatie adviseert en ondersteunt ze voornamelijk organisaties die actief zijn in de wereld van cultuur, literatuur, taal en onderwijs.

 

 

Columns van Berber

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

De Kletskous heeft een nieuw gezicht

LEES MEER schermafbeelding-2024-03-05-om
05-03-2024

Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

LEES MEER fakkelmoment
05-03-2024

Grou laat Oekraïne niet in de kou!

LEES MEER mp-202406pagina12
24-05-2023

Agenda Midden Friesland

LEES MEER drukwerkdeals-2024-01-16-a-en-
16-01-2024

Drukwerkacties Inclusief GRATIS Advertentie en/of Verspreiding

LEES MEER schermafbeelding-2021-12-21-om

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen