Grou - 01-09-2020

 

Een gezond gebit, een stralende glimlach. Wie wil dat niet? Met deze tips van tandartsen Ageeth Wildervank en Kataya Reitsema van de HuysTandarts houd je jouw gebit in vorm.

 

1. Onmisbaar: de tandenstoker

De ruimte tussen tanden en kiezen is dé plek voor bacteriën om te groeien. Met alleen een tandenborstel maak je deze ruimtes niet goed schoon. Gebruik daarom na het poetsen een tandenstoker. Wees niet te voorzichtig: druk de stoker aan tot je weerstand voelt. Per ruimte haal je hem tien keer heen en weer. Past de tandenstoker niet? Gebruik dan een floss.

 

2. Eet of drink maximaal zeven keer per dag

Suikers en zuren in eten en drinken zorgen ervoor dat je tandglazuur slijt.

Je gebit heeft tijd nodig om die slijtage te herstellen. Eet en drink daarom niet vaker dan 7 keer per dag. (Water en thee zonder suiker zijn niet schadelijk voor je gebit.)

 

3. Geen zure producten 1 uur voor het tandenpoetsen

Als je direct na het eten of drinken van zure producten je tanden poetst, kun je tandglazuur ‘wegpoetsen’. Hierdoor slijt je gebit sneller. Net een appel gegeten of een sapje gedronken? Even wachten met poetsen dus…

 

4. Kauw suikervrije kauwgom

Kauwgom kauwen activeert de productie van speeksel. Dit neutraliseert de zuren uit eten en drinken en beschermt je gebit. We bevelen Xylifresh kauwgom met 100% xylitol aan.

 

5. Houd je tanden wit

In ons eten en drinken zitten stoffen die je gebit verkleuren: koffie, thee en rode wijn. Maar ook blauwe bessen, cranberries, sojasaus, balsamico en tomatensaus. Verkleuring voorkomen? Spoel na het eten van dit soort producten je mond met water.

 

Tot slot; bezoek regelmatig de tandarts

Door je gebit regelmatig te laten controleren door een tandarts voorkom je dat kleine problemen groter worden. En je krijgt de juiste begeleiding om je gebit en je mond een leven lang gezond te houden.

 

 

Open avond bij de HuysTandarts Grou

 

De HuysTandarts organiseert op dinsdag 8 september en woensdag 7 oktober een open avond. Van 18.30 uur tot 20.30 uur kunt u vrijblijvend kennismaken met het team van de HuysTandarts.

 

Sinds een jaar is de HuysTandarts gevestigd in de voormalige Friesland Bank aan de mr. P.J. Troelstrawei 6 in Grou. Begonnen als een nieuwe praktijk met enkele patiënten is de praktijk inmiddels uitgegroeid naar een volwaardige praktijk met een professioneel team. “Wekelijks verwelkomen wij nieuwe mensen uit Friesland en ver daarbuiten, daar zijn we ontzettend trots op”, vertelt Ageeth Wildervank, tandarts en praktijkeigenaar, “wij kunnen een scala aan behandelingen aanbieden”.

 

Bij de HuysTandarts ervaart u persoonlijke aandacht en een vertrouwelijke sfeer. Een tandarts die je op je gemak stelt én goed uit kan leggen wat voor jouw gebit het beste is. Ook voor een goede mondhygiëne en orthodontie bent u op de juiste plek. Van jong tot oud: wij zijn er voor het hele gezin.

 

Wilt u kennismaken?

Wij begroeten u graag in onze praktijk op dinsdag 8 september of woensdag 7 oktober.

Bij ons kunt u vrij parkeren.

 

U kunt zich aanmelden voor een van beide dagen via

0566-745050 of welkom@deHuysTandarts.nl

 

U ontvangt van ons een voorstel voor een ontmoetingstijdstip. Op deze ­manier willen wij iedereen in de gelegenheid stellen om veilig en rustig kennis te maken met onze praktijk. Mocht u een speciale vraag hebben dan kunt u dat bij de aanmelding aangeven.

 

Wij kijken ernaar uit om u te begroeten!

 

Kijk voor meer informatie over de HuysTandarts op onze website www.dehuystandarts.nl of volg ons op facebook en/of Instagram

Naar overzicht

Laatste nieuws

Meer Nieuws Archief Columns Gemeentenieuws Recepten


LEES MEER schermafbeelding-2021-05-12-om
12-05-2021

Doarspkeamer start plantenbieb

LEES MEER 2021-4-truck-hotel5-kopie
12-05-2021

Sleep Like a Trucker in Akkrum

LEES MEER unknown
12-05-2021

Zonnepont ‘De Oerhaal’ Warten vaart weer dagelijks

LEES MEER foto-lbs-1
12-05-2021

Friese Rabobanken planten een boom voor iedere nieuwe hypotheek

LEES MEER technopark-2
11-05-2021

Doe Dagen vmbo-leerlingen groot succes

LEES MEER koninklijke-onderscheiding-
11-05-2021

Koninklijke Ûnderskieding foar Martsje Scholte-Jonkman

LEES MEER foto-mp-ii
11-05-2021

Koningsdag op It Tredde Sté

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
04-05-2021

Ontdek onze columns

LEES MEER schermafbeelding-2021-05-04-om
01-05-2021

Restaurant Meer van Lenten is verkocht

Over ons

Drukwerk en een website zijn het visitekaartje van uw onderneming. Of het nu gaat om kranten, folders, brieven, huisstijl of direct marketing. Als Media bedrijf weten wij dat en kunnen wij dit voor u verzorgen. Van opmaak, vormgeving, drukken tot en met distributie. Desgewenst kunt u de volledige verzorging van uw flyers of geadresseerd drukwerk aan ons uitbesteden.

Vragen?

Bel ons, stuur een e-mail of laat u terugbellen:

MiddelPunt Media

  • Vormgeving
  • Bestickering
  • Webdesign
  • Drukwerk
  • Verspreiding

 

Offerte aanvragen